2020. július 13. // Jenő névnap

gasztro

Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét
Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét
Tök Jó, ami tényleg tök jó – különdíjat nyert a veszprémi Völgy fagyizó tökmagos sós vaníliája a BTSZ által hirdetett 2020-as Balaton fagyija megmérettetésen.
Attól hogy bio, nem feltétlenül jó
Attól hogy bio, nem feltétlenül jó
A bio élelmiszerek hétköznapi és éttermi felhasználása után a borok is követik a bio-bummot, ám a bio nem feltétlenül minőségjelző.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
Veganeeta: nem presszionál, lehetőséget kínál
A Veganeeta Home-ra általában első környékbeli vegán étteremként szokás tekinteni, pedig jóval több annál: koncepció, mely a jövőre és a környezetre fókuszál. Az Ecoport magazin cikke.
Cézár asztalától a nyáresti borvacsoráig
Cézár asztalától a nyáresti borvacsoráig
Története a Honfoglalás előtti időre nyúlik vissza, a középkorban nemesek versengtek érte, majd hamvaiból kellett újjáélednie a XX. század elején. A Balatoni borrégió története legalább annyira hullámzó, mint a tó vize.
Hogyan étkezzünk a karantén alatt?
Hogyan étkezzünk a karantén alatt?
A karantén alatt sok kérdés merül fel bennünk a táplálkozásunkkal kapcsolatosan is. Íme pár ezek közül, és az én válaszom rá dietetikus szemszögből:
Kincsestár a nagymama kamrájából: süssünk együtt püspökkenyeret!
Kincsestár a nagymama kamrájából: süssünk együtt püspökkenyeret!
A sütés a maga módján ugyanúgy művészet, mint a festés, így tökéletes módja az eszképizmusnak: miközben a lelkünk megnyugszik, pár hozzávalóból csodás desszerteket készíthetünk. Neubauer Judit, az Emlékek íze bloggerének oldalát böngészve különösen úgy érezzük, hogy sütés közben egy mesés világba repülünk, ezért megkértük, osszon meg velünk is egy receptet.
1 2 3 4 5 ...
2020. július 13. // Jenő névnap