2021. május 12.
//
Pongrác névnap

gasztro

Fekete gyémánt a Bakonyból
Fekete gyémánt a Bakonyból
Talán kevesen tudják, de az olyan termelő nagyhatalomnak számító országok mellett, mint Spanyolország, Franciaország vagy Olaszország, a szarvasgomba Magyarországon is igen elterjedt. Mi több, a specialisták és kutyáik napi szinten ássák ki őket a közeli erdők földjeiből. A vöröstói Erdőkerülő csapatával beszélgettünk.
A jó kenyér csak víz, liszt és só
A jó kenyér csak víz, liszt és só
Már a környéken is más az illat, mint egy átlagos pékség közelében. Az idén tavasszal nyílt Makmoiselle pékség kizárólag kovásszal készült prémium termékeket árul, a veszprémiek hamar rá is kaptak az ízére.
Újra megfűszerezi életünket a természet ajándéka
Újra megfűszerezi életünket a természet ajándéka
Nyakunkon a medvehagyma-szezon, a tavasszal együtt a zöld levelek is megjelentek.
Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Böjt: főpróba az étrendváltáshoz
Február 17-én beléptünk a nagyböjti időszakba, ezzel együtt pedig sokan döntenek úgy, maguk is belekezdenek egy tisztító kúrába. De milyen esetben szolgálja valóban az egészségünket a böjt és mi az, amit inkább kerüljünk?
A farsangi fánk, amit a nagyi is megirigyel
A farsangi fánk, amit a nagyi is megirigyel
Bár a bulikat el kellett engednünk, a farsangi hangulatról még nem kell lemondanunk: fánksütéssel máris megalapozhatunk neki. Hogy biztos legyen a siker, a Gusto13 séfjével, Humli Dáviddal jártunk utána az igazi szalagos fánk titkának.
Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Amikor a mézeskalács kinövi a karácsonyt
Amikor a mézeskalács kinövi a karácsonyt
Készített már róka, kalóz, bárány, de parasztsonka formájú mézeskalácsot is. A várpalotai Koroknai Viktória, vagyis a Mézeskalácsos Lány nem retten meg, ha különleges alakú mézest kell készítenie. Sőt. Éppen azt szereti benne, hogy szinte bármit el lehet készíteni belőle. És hogy a vidám sütikkel mosolyt csalhat az emberek arcára. A Mézeskalácsos Lánnyá válás történetéről és az egyedi formák kulisszatitkairól is beszélgettünk vele.
Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.
1 2 3 4 5 ...