2020. április 8. // Dénes névnap

gasztro

Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
A Villa Medici Étterem, a Gusto 13 és az Oliva Étterem került be idén a magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzba.
Veszprém legújabb gasztro-attrakciója: az Oliva Bisztró
Veszprém legújabb gasztro-attrakciója: az Oliva Bisztró
Egy új étterem épült fel – szó szerint – pár nap alatt Veszprém belvárosában. Az Oliva Bisztró nem csak nevében rokona a jól ismert nagytestvérének. A legilletékesebb személy, Mészáros Zoltán az Oliva tulajdonosa avat be a kulisszatitkokba.
Videónk a VIII. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválról
Videónk a VIII. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválról
Gasztro, zene, történelem, művészet egy tányéron: üdvözlünk a Bár Galériában
Gasztro, zene, történelem, művészet egy tányéron: üdvözlünk a Bár Galériában
Talán új, fúziós étterem nyílt volna a környéken? – kérdezheti az olvasó. Nem teljesen. A Bár Galéria ugyanis már meglévő dolgokra épít, de újszerűen: a rendezvény sorozaton minden alkalommal zene, művészet, történelem és gasztronómia találkozik össze, más-más helyszínen.
Szenvedéllyel fűszerezve
Szenvedéllyel fűszerezve
Szerelemgyermekként jött létre, de az ötletgazda maximalizmusa nem hagyta, hogy megmaradjon egyszerű gasztroblog szinten. Az Emlékek íze megőriz, átad és elmesél recepteket, élményeket és történeteket egy olyan világjáró tollából, aki a nyugalmat egy eldugott bakonyi faluban találta meg. Neubauer Judit, az Emlékek íze megálmodója kalauzolt bennünket országhatárokon és receptúrákon át.
Egy tepsinyi mézes kreativitás
Egy tepsinyi mézes kreativitás
Farkas Katalin sütés iránti szenvedélyét kreativitásával fűszerezte meg, majd e köré építette fel egyéni vállalkozását, hogy aztán mézeskalács alkotásaival elkápráztassa a vásárlóit. A Mézesműhely egyedi termékei immáron a balatonfüredi Városi Értéktárat is bővítik, mi pedig megpróbáltunk utánajárni mézeskalácsai titkának.
Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végére esik
Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az év végére esik
Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője szerdán a köztévében.
Amikor flamenco szól a tortilla mellé
Amikor flamenco szól a tortilla mellé
Tudják mi a valódi paella titka? Na, ez pont nem fog kiderülni cikkünkből. De, hogy hol és kitől juthatnak hozzá a hamisítatlan spanyol ízekhez a következő hónapokban Veszprémben, azt biztosan eláruljuk. Ismerjék meg Silviát, aki egyenesen Cadízból érkezett Veszprémbe, és már be is állt egy helyi étterem konyhapultja mögé!
1 2 3 4 5 ...
2020. április 8. // Dénes névnap