Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Talmácsi már a japán GP-re készül

2009. április 14. 16:27 // Forrás: motogphirek.hu, nso.hu
A győztes Barbera az orvosknak és a csapatnak ajánlja a diadalt.

Hector Barbera karrierje tavaly novemberben még igencsak veszélyben forgott, miután Japánban nagyot bukott és megsérült a gerince. Ehhez képest a spanyol vasárnap megszerezte első futamgyőzelmét Sito Pons csapatában.

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, különösen a tavalyi szezon után, amikor számos problémával kellett megküzdenem.” – kezdte a spanyol. „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az összes orvosnak, aki segítette a felépülésemet és akik, olyan nagyszerű munkát végeztek, hogy ma itt lehetek. Természetesen a csapatnak és a szponzoroknak is nagy köszönet jár, akik végig mögöttem álltak és ilyen remek motort adtak alám, ami az egész futam alatt roppant gyors volt. A verseny meglehetősen kemény volt.

"Tisztában voltam vele, hogy az első három-négy kör kritikus lesz és, és ha el akarom kerülni az ütközéseket, akkor mindenképpen elől kell motoroznom. Szerencsére ez már az első kanyarban sikerült és onnantól kezdte igyekeztem nyugodt maradni és kontrollálni az eseményeket. Láttam, hogy Cluzel keményen próbál támadni, de így legalább egy kicsit sikerült elszakadnunk a követő bolytól. Amikor megelőzött, kivárásra motoroztam és öt kör után sikerült elmennem mellette. Utána már nem akartam mindenáron nagy tempót diktálni, mert felesleges kockázatot sem szerettem volna vállalni, mivel éreztem, hogy így is sikerült magam mögött tartanom.” – mondta a roppant boldog Barbera.

Talmácsi Gábor a tizedik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentis kategóriájának idénynyitó katari versenyén. Pedig a negyedliteresek között első versenyét futó magyar pilóta az eső miatt később kezdődő és jócskán lerövidített futamán az első körökben rövid ideig a negyedik pozíciót is birtokolta, majd szorosan ott volt az élmezőnyben, a végére azonban visszaesett. A Balatonring Racing Team versenyzője elmondása szerint ebben több szerencsétlen körülmény is közrejátszott, bár a motorja sincs még teljesen behangolva.

„Az elején néhány körig minden jó volt, aztán nekem jött valaki, és három helyezéssel visszacsúsztam. Ezt követően az egyik versenyző elesett, és majdnem engem is kilökött, amikor lementem a pályáról, és megint megelőztek hárman. Utána Debonnal kellett küzdenem, de hatalmasakat fékezett, és nem tudtam megelőzni, miközben az előttünk levő boly eltávolodott tőlünk. Kicsit csalódott vagyok, mert ha ezek a problémák nincsenek, jobb helyezést érhettem volna el. Mivel pozitívan gondolkodom, úgy fogom fel, hogy a legjobb tízben végeztem. Most már a következő versenyre koncentrálok, amely Japánban lesz két hét múlva. Dolgozunk tovább dolgozunk" – mondta Talmácsi a versenyt követően.


 

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.