Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Megtisztítják az utakat a roncsautóktól

2016. november 11. 13:26
Könnyebbé teszi a parkolást az önkormányzat és Közterület Felügyeleti Csoport: az elmúlt időszakban több elhagyott, engedély nélkül parkoló autót is elszállítottak a közterületekről.

Az önkormányzat és a közterület felügyelet kezdeményezésével régóta égető problémát sikerülhet orvosolni a városban: a közterületeken veszteglő roncsautók nemcsak a parkolást nehezítik meg, de a forgalmat is jelentősen hátráltatják.

A jarokelo.hu internetes oldal lakossági bejelentései és a saját észrevételek alapján 2016. szeptember végéig a Közterületi Felügyeleti Csoport munkatársai 73 darab érvényes hatósági jelzéssel vagy érvényes műszaki vizsgával nem rendelkező gépkocsit észleltek Veszprém területén, különösen a város lakótelepein lévő parkolókban – tájékoztatott Némedi Lajos alpolgármester a pénteken az Őrház utcában tartott sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester elmondta: abban az esetben, ha roncsautót találnak, minden esetben felszólítást helyeznek el a felügyelők a gépkocsikon, két hét türelmi idő után pedig postai úton is felszólítják a tulajdonosokat járműve eltávolítására. A tulajdonosok ekkor fizetési költség terhe nélkül vihetik el autójukat. Ellenkező esetben a közterület felügyelet szállítja el a roncsautókat a VKSZ Zrt. telephelyére, ahol fél évig kötelesek tárolni azokat – ennek költségeire az önkormányzat 3 millió forintot különítettek el a városházi költségvetésben.

Az elszállított gépjárműveket a tulajdonosok továbbra is kiválthatják a VKSZ Zrt. telephelyéről, ez azonban már közel 30 ezer forintos költséget jelent (jármű rögzítése: 11.500, értékesítés: 11.500), amihez még hozzáadódik a tárolás 1200 forintos napi díja – tájékoztatott Réfi Bea. Amennyiben ennyi idő alatt sem jelentkezik az illetékes a helyszínen hagyott tájékoztatás alapján, a járművek értékét igazságügyi szakértő becsüli meg, és azokat értékesítik vagy megsemmisítik.

Az eljárásnak köszönhetően az elmúlt időszakban sikerült 19-re lecsökkenteni a roncsautók számát – ezek tulajdonosai jórészt elhunytak, külföldön élők vagy fogvatartottak: jelentős részüket a tulajdonosok vitték el, az idén pedig 9 járművet a Közterület Felügyeleti Csoport munkatársai szállítottak el – közülük hármat a pénteki nap folyamán.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. 2024. április 24. 11:29 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.