Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Magyar sikerek a szlovén tengeren

2009. április 15. 15:05 // Forrás: deluxe.hu
Egy ezüst- és két bronzérem született a hosszú hétvégén megrendezett 22. Isola Spring Cup vitorlás versenyen.

 A hétvégén Szlovéniában zajló tavaszi nemzetközi regattán a 420, 470 és Laser osztályok számára megrendezett futamokon általában gyenge szél fújt, és jelentős áramlás nehezítette a versenyzést. Ennek ellenére több kiemelkedő eredmény is született az egyébként fontos felkészülési versenyen.

Ismét jó eredményekkel tért haza a magyar vitorlás válogatott a 2009. április 9 és 13 között megrendezésre kerülő futamokról. Mint Regős Attila, 420-as edző a Deluxe Magazinnak elmondta, a verseny elsősorban azért fontos, mert az év elején pontosan fel lehet mérni, hogy az indulók milyen formában vannak, hol tartanak a felkészülésben.

A 420-as, 470-es, és különböző Laser hajóosztályokban egyaránt nemzetközi mezőny állt rajthoz, a legtöbb induló a helyi szlovénok mellett talán német, olasz, osztrák, horvát, szlovén, és cseh volt. A magyar indulók zömében az elvárásoknak megfelelően teljesítettek, néhányan jobban annál, mint előre remélni lehetett. Az utóbbiak közé tartozik például Péch Fanni.

A 420-as hajóosztályban 39-en álltak rajthoz, Regős Attila előre abban bízott, hogy lesz magyar az első hat-hét között. Végül két csapat is befért, a Földesi Péter - Borsos Dániel páros második helye pedig kiemelkedően jónak számít, hisz a 39-es mezőnyben futamot is nyertek. Ráadásul úgy, hogy a srácoknak ez az első versenyéve ebben a hajóosztályban.

A következő nagy nemzetközi tengeri versenyük Olaszországban lesz július elején, azon a versenyen erősebb mezőnyre lehet számítani. A legfontosabb helyszín azonban természetesen Balaton marad, annál is inkább, mert itt kerül sor idén augusztusban a 420 és 470-es Európa-bajnokságra.

A szél gyenge-közepes, általában hármas erősségű volt a hajóosztályok 7-9 megtartott futama alatt. Ami kifejezetten nehézzé tette a versenyt a magyar indulóknak, az az időnként nagy hullámzás és erős áramlás volt, ilyet a Balatonon nem tapasztalhatnak.

Magyar eredmények:

470 férfiak:
3. Szigethi Botond - Joó Kristóf (YCBP-SVE)
4. Váradi Imre - Serke Áron (BYC)
5. Szamody Tamás - Bárdos Mihály (BYC
9. Lillik Péter - Lillik Ákos (THE)

470 nők:
3. Karácsony Zita - Loidl Nóra (THE)
6. Sípos Orsolya - Sípos Zsófia (BYC)

420 férfiak:
2. Földesi Péter - Borsos Dániel (THE)
7. Gond Gergely - Szellem Balázs (THE)
11. Grams Dominik - Petrahai Gergely (THE)
16. Rozsnyay Domonkos - Czeizel Jonatán (SVE)
23. Győrffy Bálint - Kovács István (THE)

Laser:
11. Fazakas György (LVE)
23. Zentai Zoltán (SVE)

Laser 4.7:
6. Péch Fanni (RIVE)
12. Huszka Mátyás (BYC)
19. Héjj Viktória (THE)
34. Herendi Patrik (THE)
41. Virág Zsófia (THE)
48. Héjj Eszter (THE)
53. Nyerges Miklós (THE)

Laser Radial férfiak:
4. Bakóczy Róbert (SVE)
11. Bathó Péter (BYC)
12. Mátyás Viktor (BYC)
20. Böröcz Bence (BYC)
26. Földesi Gergő (THE)
33. Kovács Dániel (THE)
35. Ruby Viktor (SVE)
43. Hunfalvy Péter (THE)
48. Héjj Ádám (THE)
53. Bak Sebi (THE)

Laser Radial nők:
5. Juhász Zsodó (BYC)
 

vehir.hu
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.