Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Halott és megrokkant áldozatok előtt tisztelegtek

2008. április 28. 14:29 // Forrás: www.veszpremmegye.hu
Mindannyiunk közös érdeke, hogy a balesetek száma csökkenjen, és a munkavállalókat biztonságos, az egészségüket nem veszélyeztető munkahelyen foglalkoztassák - mondta dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere a Mementó emlékműnél rendezett ünnepségen a Fűzfői-Gyártelepen. Talabér Márta, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a megemlékezés virágát helyezte el az emlékműnél.

A megemlékezést abból az alkalomból rendezték, hogy tisztelegjenek azok előtt, akik munkavégzés közben életüket vesztették, vagy örökre maradandó károsodást szenvedtek. Balatonfűzfőn, különös tekintettel a
Gyártelepen működő társaságokra sajnos már előfordult tragikus kimenetelű üzemi baleset.
Dr. Bóka István beszédében hozzátette: a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet becslése szerint évente kétmillió munkavállaló hal meg a naponta több mint 5000 munkahelyi baleset során. Nagyon sok szenvedést okoznak a nem halálos kimenetelű balesetek, amelyek többnyire maradandó rokkantságot, keresetkiesést, szegénységet okoznak.
Ezt felismerve az ENSZ 1996. április 28-án, az első nemzetközi emléknapon tisztelgett az elhunyt, megsérült vagy megbetegedett dolgozók előtt. 2003 óta minden évben az ENSZ munkaügyi szervezetének koordinálásával megtartják az emléknapot.
A munkavállalóknak munkáltatółkkal együtt mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy biztonságos munkakörülményeket teremtsenek, a munkavállalók kötelessége az előírások betartása - fogalmazott a polgármester.
Az ünnepi beszéd után a megjelentek virágot helyeztek el Szilágyi Bernadett Mementó cí­mű alkotásánál, mely egy felrobbant épület kapuját ábrázolja.

Beke G. László
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.