Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Magyar Kupa-döntő előtt

2009. április 17. 11:28
Mocsai Lajos nyilatkozik Gálról, Sesumról, a Fradiról és a Szegedről. A vehir.hu élőben közvetíti a vasárnapi finálét.

 A hétvégén a fővárosi Syma-csarnokban rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Az MKB Veszprém KC szombaton a másodosztály listavezetőjével, a Fernencvárossal mérközik a döntőbe jutásért. A másik elődöntőben pedig a Gyöngyössel méri őssze erejét a címvédő Pick Szeged. A papírforma csúcsrangadót, Veszprém–Szeged párharcot ígér a vasárnapi fináléban. A veszprémi csapat sorozatban 22. akalommal juthat be a sorozat döntőjébe.

A nagy presztízsű esemény előtt a bakonyi gárda vezetőedzőjét, Mocsai Lajost kérdeztük.

– Hogyan értékeli az e heti felkészülést a Magyar Kupára?
– Jól sikerült a felkészülésünk. Nagyon szorgalmasan dolgoztak a fiúk, ehhez az igen rangos eseményhez méltóan edzettek. A csapaton átvonult egy kisebb-nagyobb megfázási hullám, de bízom benne, hogy mindenki bevethető lesz a hétvégi eseményen.
Örömteli, hogy Sesum bekapcsolódott a munkába, orvosilag rendben van. Nagyon fontos, hogy zöld utat kapott az orvosoktól, a 8-9 hét kihagyás ellenére bíztatónak ítélem az edzésformáját, fizikai állapotát. Nagyon örülünk, hogy velünk van és játszani tud – ez egy óriási dolog számunkra.

– Gál Gyula kiesése újabb fejtörést okozhatott önnek. Mik a tervei a beállós posztra?
– Újabb pozícióban vesztettünk el egy nagyon fontos játékost. Ebben a szezonban a második beállósunk, aki kiesik. Az ő pótlása nem egyszerű feladat, de meg kell próbálnunk, mert az átigazolási időszak lejárt. Három játékosunk is rendelkezik beállós képzéssel. Lushnikov, Lapcevic és Vilovski egyaránt képes lehet megoldani a feladatot.

– A Ferencváros ellen mire hívta fel tanítványai figyelmét?
– A Ferencváros élcsapata az NB I/B.-nek, sőt már első osztályúnak mondható. Régi tanítványom az edzőkollégám. Savon, Perger és Kotormán mind-mind kiemelkedő képességű NB I-es játékosok. Nagyon agresszív és nyitott védelem ellen kell felkészülnünk. Jól küzdő csapat, akikkel – közönségük támogatásával – egy jó hangulatú mérkőzést szeretnénk vívni. Nagyon komolyan vesszük őket, s úgy is készülünk ellenük. A legnagyobb hiba volna, hogy ha bárki is azt gondolná, hogy ez egy könnyű meccs lesz.

– A szegediek címvédésre, a Veszprém a kupa visszahódítására készül. Ha érvényesül a papírforma a döntő résztvevőinek tekintetében, mi dönthet a két gigász párharcában?
– Ez egy nehéz szakmai kérdés. Jelen pillanatban a Szeged rendkívül kiegyensúlyozott játékosállománnyal rendelkezik. Variábilis taktikai tervvel kézilabdáznak. A pillanatnyi sportforma fog dönteni ezen a kupadöntőn is. Látva a szegediek, sokmozgásos, keresztirányú kreatív játékát kijelenthető, hogy nagyon erősek. Úgy látom, hogy túl vannak a morális nehézségeiken. Mi is felkészültünk a játékukból, s úgy vélem, hogy egy magas színvonalú, küzdelmes döntő elé nézünk. Mindkét csaptank azonos esélye van a kupagyőzelemre. Ami pozitívum, hogy az utóbbi időkben nagyon kiegyensúlyozott, nagyon jó mérkőzéseket vívtunk egymással. Mindkét fél kiválóan ismeri egymást. Egy hosszú – egymás elleni – mérkőzéssorozat első állomása lesz ez, ezúttal semleges pályán.

Összességégében rendkívül sportszerű, kiélezett küzdelemben eldőlő nagy taktikai csatára számítok. Senkit ne tévesszen az meg, hogy a Szeged kiesett a KEK-ből. Felívelő sportformát mutatnak, sokoldalúan képzett nemzetközi klasszisokkal. Mind védekezésben, mind támadásban nagyon erős csapat. Ennek megfelelően kellő respekttel készülünk ellenük.

A Budapest Bank férfi Magyar Kupa négyes döntő programja:
Elődöntők, április 18.:
13.15: MKB-Veszprém-FTC-Cityline
15.45: Gyöngyös- Pick Szeged
Helyosztók, április 19.:
10.15: a 3. helyért
12.45: döntő

A vasárnapi döntőről – terveink szerint – élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk. Helyszíni beszámolókkal, interjúkkal, fényképekkel igyekszünk kiszolgálni olvasóinkat.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.