2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

Új csoportszobákkal bővül az Aprófalvi Bölcsőde

Az Aprófalvi Bölcsőde jelenleg hat csoportban 72 gyereket tud ellátni. Hamarosan újabb két csoporttal és 24 férőhellyel bővülhet.

A bölcsődét 1982-ben adták át, a nyolcvanas évek végére azonban rohamosan csökkenni kezdett a születések száma, egyre kevesebb gyereket írattak be az intézménybe, kevesebb csoporttal működtek, az üresen maradt épületrészt pedig bérbe adták. Egy ideig fitnesz-centrum működött ezekben a termekben, amiket most újra alkalmassá tesznek eredeti feladatuk ellátására.

Barbainé Bérci Klára intézményvezető arról számolt be, hogy a lakótelepen sok a több gyereket is vállaló fiatal család, és a környéken újabb lakások is épülnek, ami az igény további növekedését vetíti előre, ezért is vált indokolttá az intézmény bővítése.

A munkálatok hétfőn kezdődnek és 110 napot vesznek igénybe – mondta el Kuti Attila, a kivitelező Kuti és Fia Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: igyekeznek az intézmény életritmusához igazodni, és a lehető legkevésbé zavarni az ellátást ebben az időszakban.

Kuti AttilaKuti Attila

Veszprémben ez az első olyan pályázati elem a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban, amiben elkezdődhet a kivitelezés – tájékoztatott a helyszínen Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette: 2016 a Fiatalok Éve városunkban, és ezért különösen örömteli, hogy a legfiatalabb veszprémieket szolgáló fejlesztéssel gazdagodik a Cholnoky városrész.

Brányi MáriaBrányi Mária

A konkrét beruházás 23 millió forintból valósul meg, a projekt teljes költségvetése 40 millió forint, amiben a tervezés, előkészítés és más ráfordítások is szerepelnek. A bölcsődét ezen túl is fejlesztik majd: a következő projektben az épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg.