Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
17°C

Öt és fél ezren jelentkeztek keresztféléves képzésre

2016. december 12. 16:14 // Forrás: mti
Mintegy öt és fél ezren jelentkeztek a 2017 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves képzésekre, közülük a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen - közölte az Oktatási Hivatal.

Az e-felvételi keretében 5523-an nyújtottak be jelentkezést, az első helyen mesterképzést 4606-an jelöltek meg, alapképzésre 785-en, osztatlan mesterképzésre ketten, felsőoktatási szakképzésre pedig 130-an jelentkeztek. Szintén az elsőhelyes jelentkezéseket figyelembe véve 4394-en jelöltek meg állami ösztöndíjas mesterképzéseket, a többiek önköltséges képzési formát. (A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban állami ösztöndíjas formában csak mesterképzéseket hirdethettek az intézmények.)

A mostani, november 15-én lezárult eljárásban, szintén az elsőhelyes jelentkezéseket nézve - függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől - a műszaki és a gazdaságtudományi képzési területek szakjai voltak a legnépszerűbbek. Mesterképzésen - a finanszírozási formától és a munkarendtől függetlenül - a gépészmérnöki mesterképzés szerepel első helyen, 252 jelentkezővel, a második helyen a villamosmérnöki képzés áll, ahová 234-en jelentkeztek, a harmadik helyre pedig a vezetés és szervezés mesterképzés került, 185 elsőhelyes jelentkezővel.

Tovább nőtt azok száma, akik az e-felvételiben leadott jelentkezésük hitelesítésére is az elektronikus utat választották: a jelentkezők több mint fele (2815-en) az Ügyfélkapun keresztül hitelesítette a felvételi kérelmét - közölte a hivatal.

A hitelesített jelentkezések alapján az OH megkezdte az adatok feldolgozását. A jelentkezők december 7-étől az e-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, azok feldolgozottsági állapotát, valamint elérhetik és letölthetik a jelentkezői státuszlapot is. Ez utóbbi összefoglalva tartalmazza a megadott adatokat és jelentkezési helyeket, nyomtatható formában is. A tájékozódás mellett az ügyintézésre is használható az e-felvételi, ha valaki módosítani szeretné a jelentkezéskor megadott adatait, pótolná a szükséges dokumentumait vagy élne az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével.

A jelentkezők a felvételi kérelem benyújtása után megszerzett dokumentumok (például felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) másolatait 2017. január 10-éig pótolhatják. Ezeket szintén az e-felvételin keresztül egyszerűen és gyorsan feltölthetik, akinek nincs erre lehetősége, az a dokumentumok másolatát egy példányban beküldheti postai úton is a hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220.) Január 10-éig van lehetősége minden jelentkezőnek arra is, hogy egyetlen alkalommal módosítson a jelentkezési sorrendjén - közölték.

vehir.hu
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.