Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Alapszakasz ötödik a Füred

2009. április 18. 7:49 // Forrás: dr. Király G. István - balatonikc.hu
Egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt eldőlt, hogy a Balatonfüredi KC-tól már nem lehet elvenni az alapszakasz ötödik helyét.

Igaz már előrébb se léphetnek, mert a Tromos mindkétszer legyőzte őket. Így is kimagasló eredményt ért el a nagy történelmi múltu, de mindössze tizenháromezres lélekszámú balatoni fürdőváros csapata a második Budapest Bank ligás évében.

A pénteki meccs elején gyors gólokkal állva hagyták a Battát. A hatodik percben már öt góllal vezettek, amikor Adorján mester időt kért és felvilágosította a csapatát arról, hogy már tart a mérkőzés. A fiai mintha csak erre vártak volna, mert három perc alatt két gólra zárkóztak fel. Aztán a fürediek csapatkapitánya újra begyújtotta a rakétákat és visszaállt a közte öt. Pásztor mellett Bakos Dávid volt elemében, de Kovács György is sok zavart okozott az ellenfél védelmében. Nem volt már időkérési lehetősége a vendégeknek, így nem is sikerült az újboli felzárkózás. A füredi védelem sok labdát csípett el, amiből sorra szerezték a könnyű góljaikat. A szünetre már egy meccsnyi gólkülönbség alakult ki. (Az őszi battai találkozón végig kellett szorítaniuk a sikerért a füredi szurkolóknak. Itt már a szünetben nem volt egy cseppnyi kétsége a legpesszimistább füredinek sem.)

A szünetben megint hathatott az Adorján terápia, mert a vendégek a második játékrész elején "nekiugrottak" a hazaiaknak. Ez kb. öt percig hatott is, persze csak annyiban, hogy némileg csökkent a füredi előny. Aztán a 38. percben már tíz volt a különbség a két csapat dobott góljai között. Ezt követően már kicsit kieresztettek a hazaiak. No ez csak azt jelentette, hogy egytucatnyi különbségnél többel nem mentek el és a vendégek a véghajráig rendre feljöttek tízre. Velky Mihály lehetőséget adott minden játékosának, így az újra közel egy félidőt játszó Mohácsi magabiztos heteseivel és egy szép átlövésével négy gólig jutott. A meccset - jobbszélen - közel végígjátszó Lelkes is négy góllal hálálta meg a bizalmat. Csapatkapitányuk, Pásztor meg úgy jutott el a tucatnyi találatáig, hogy a büntetőket átengedte a társaknak.

Méltán ünnepelték a szurkolók az alapszakasz utolsó hazai meccsén az ötödik helyezést elérő csapatukat.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 25. forduló:
Balatonfüredi KC - Százhalombattai KE 38:26 (22:13)
Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Hargitai, Markó
Balatonfüred: Szatmári - LELKES 4, BAKOS 5, Salamon 2, KOVÁCS GY. 4, Kis Á. 1, PÁSZTROR 12. Csere: SZABÓ I. (kapus), Frey 5 (3), Horváth R., Mohácsi 4 (3), Horváth Sz. 1, Struhár. Edző: Velky Mihály
Százhalombatta: Pásztor - Drabant 2, Muhl 3, Tarnavölgyi 1, KISS Á. 6 (2), Gábori 2, Zalai 3. Csere: Vitáris (kapus), Kertész 3 (1), Balázs 3, Barnyák 2, Nikolicza 1, Horváth Cs., Marczinkovics. Edző: Adorján Gábor
Az eredmény alakulása. 6. p.: 6:1. 9. p.: 6:4. 14. p.: 11:6. 19. p.: 15:9. 26. p.: 19:11. 32. p.: 22:15. 38. p.: 27:17. 50. p.: 33:23. 58. p.: 37:26
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3

Velky Mihály: Jól játszottunk, és kihasználtuk az ellenfél hibáit és ebből sok gólt lőttünk. Eredményes rájátszást kívánunk a Battának.

Adorján Gábor: Sajnos nem vagyunk egy súlycsoportban, ráadásul ismételten rosszul játszottunk. Kívánok minden jót a Fürednek.

serdülők: BKC - Százhalombatta 34:15
ifik: BKC - Százhalombatta 23:30

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.