2020. július 6. // Csaba névnap

Becsületkasszás belépő az állatkert karácsonyi ajándéka

2016. december 13. 11:40
zoo
Akár már száz forintért is látogathatjuk a Veszprémi Állatkertet az ünnepek között.

A zoo ünnepi ajándékáról kedd reggel tartott sajtótájékoztatót Porga Gyula polgármester és Török László, az állatkert igazgatója.

December 24. és január 2. között az állatkert vendégei saját maguk dönthetnek arról, mennyiért vásárolják meg a belépőjüket – a minimális ár 100 forint.

Ebben az időszakban hétköznapokon 9 és 15 óra között, hétvégén 9:00 és 15:30 között várja látogatóit az állatkert.

Porga Gyula és Török LászlóPorga Gyula és Török László

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az zoo egyre több lakójának téli szállása is látogathatóvá vált, így az intézmény a hidegebb napokon is kellemes időtöltés lehet. Az állatkert az idén látogatottsági rekordot döntött: már több mint négyszázezren vettek jegyet. Török László hozzátette: ez a nagy elődök munkáján és a közelmúlt fejlesztésein túl nagyban köszönhető az időjárásnak is, ami nyáron – az állatkert szempontjából – kegyes volt, és a vízpartról a hűvösebb időben is kikapcsolódást nyújtó turisztikai attrakciók felé terelte az embereket.

zoo
vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Pénztárost és kertészt keres a Veszprémi Állatkert
Pénztárost és kertészt keres a Veszprémi Állatkert
Ismét nyitva az állatkert
Ismét nyitva az állatkert
Korlátozások mellett ugyan, de ismét várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert.
Egy kattintással állatkertté változhat otthonunk
Egy kattintással állatkertté változhat otthonunk
Bár a Veszprémi Állatkert a járvány elleni védekezés miatt jelenleg zárva tart, a legújabb akciójuknak köszönhetően könnyen testközelbe kerülhetünk az egzotikus állatokkal. Elindult a ZOOnline kezdeményezés Veszprémben, aminek szlogenje: Otthonról is az igazi.
Újabb bébibumm az állatkertben
Újabb bébibumm az állatkertben
Új lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert, ráadásul a most született szélesszájú orrszarvú nem csak az országban, de Európában is ritka lakója az állatkerteknek. A kölyköt pár hét múlva a nagyközönség is megnézheti, nekünk viszont sikerült exkluzív képeket készíteni az első lábra állásról.
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
2020. július 6. // Csaba névnap