Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Zsinórban 22-szer kupadöntős a Veszprém / MKB Veszprém KC–FTC-Cityline 35:23 (16:9)

2009. április 18. 13:54
Sesummal a soraiban magabiztosan verte az MKB a másodosztályú Ferencvárost a Magyar Kupa elődöntőjében. A fináléban a Szeged vár a mieinkre.

A Cozma-gyilkosságkor súlyosan megsebesített Zarko Sesummal a soraiban, de Zarko Markovic nélkül lépett pályára az MKB Veszprém KC.

Már a találkozó elején jelezte Mocsai Lajos együttese, hogy milyen szándékkal érkezett a fővárosba. Vujin, Ilyés, Korazija és Vilovski találatival villámgyorsan vezetést szerzett (4:1). A 10. percben Lushnikov kapta meg kétperces kiállítását, az FTC pedig a kubai Savonnak köszönhetően két találatra felzárkózott (5:3). A magyar bajnok soraiban Iváncsik Tamás jutatta egymás után kétszer a Fradi kapujába a játékszert, majd a volt balatonfüredi Pál kiállítását követően Vujin értékesítette a megítélt büntetőt. A játékrész derekánál a zöld-fehérek Savon duplájával ismét faragni tudtak hátrányukból (8:5). A folytatásban is lelkesen kézilabdázott a Ferencváros, a Wieszt-fivérek és Savon is agilisan játszottak. A 20. percben ismét a kubai volt eredményes hetesből (11:7), majd Vujin pillanatai következtek. Öt perccel a szünet előtt Sesumot is pályára küldte Mocsai-mester, aki óriási tapsot kapott a publikumtól, majd néhány pillanat múlva máris feliratkozott a gólszerzők közé (14:8). A hajrában Perger még megfogta Perez ziccerét, az utolsó percben azonban már nem hibázott a veszprémi balátlövő, s kialakította a 16:9-es félidei végeredményt.

Liszkai váltotta a kapuban Pericet, az ellenfél pedig 3:0-s rohammal kezdte a második félidőt. Az MKB azonban Perez, Vilovski és Gulyás góljaival ugyanilyen szériával válaszolt (19:12). A 40. minutumban Kotormán cselezte ki a teljes bakonyi védelmet, a Mocsai-csapat azonban négyet lőtt zsinórban, elérve a tízgólos fórt (23:13). Putics is lehetőséget kapott, aki sistergős bombával bizonyított a játékidő háromnegyedénél (26:15). A hajrában fáradni látszottak a fővárosiak, a mieinknél pedig mindenki lehetőséget kapott a vezetőedzőtől. Hét perccel a lefújás előtt az öt találatig jutó fiatal Sándor még visszahozta a tízgólos különbséget (31:21), Putics, Korazija és Sesum azonban tovább robogott. Az MKB végül 35 gólig jutott, miközben a zöld-fehérek 23 alkalommal vették be a veszprémi kaput.

A Veszprém 1988 óta - megszakítás nélkül - 22. alkalommal jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol vasárnap a Pick szeged együttese vár a mieinkre.

Budapest Bank férfi Magyar kupa, elődöntő:

MKB Veszprém KC–FTC-Cityline 35:23 (16:9)
Veszprém
: Peric - Iváncsik T. 2, Vilovski 3, Lapcevic 2, Lushnikov, Ilyés 3, Korazija 7.
Csere: Liszkai (kapus), Eklemovics 1, Vujin 7, Perez 3, Sesum 3, Putics 3, Gulyás 2.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
FTC: Perger, Nagy Z. (kapusok), Burik 2, Hódi, Kotormán 1, Kovács G., Molnár J., Mórocz 2, Pál 1, Sándor 5, Savón 7 (2), Török 1, Wieszt K. 2, Wieszt Zs. 2.
Vezetőedző: Kiss György
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/3, illetve 4/2.

Gyöngyösi FKK–Pick Szeged 23:32 (13:16)

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

 

Mocsai Lajos: – Megpróbáltam mindenkinek lehetőséget adni és ráhangolódni a holnapi döntőre. Nagyon jó formában vagyunk, motivált a társaság. Holnap egy óriási iramú ki-ki mérkőzést fogunk játszani, remélhetőleg fantasztikus hangulatban.

Zarko Sesum: – Nagyon boldog vagyok, hogy ismét játszhattam. Semmit nem éreztem a sérülésemből. Tudtam, hogy nem lesz könnyű a visszatérés, de hál’ Isten minden rendben van. Köszönöm mindenkinek a támogatást.

Kotormán Attila: – A világ egyik legjobb csapatával játszottunk, de szem előtt kellett tartanunk, hogy holnap a KEK-ért játszunk a bronzmérkőzésen. Fiatal játékosainknak óriási élmény volt ilyen csapat ellen játszani.

A vasárnapi döntőről – terveink szerint – élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk. Helyszíni beszámolókkal, interjúkkal, fényképekkel igyekszünk kiszolgálni olvasóinkat.

 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Soha nem volt jogosítványa, mégis rendszeresen vezetett Soha nem volt jogosítványa, mégis rendszeresen vezetett A veszprémi rendőrök egy hónap alatt kétszer vontak felelősségre egy 29 éves férfit. ma 15:05 A harctéri életmentést gyakorolták A harctéri életmentést gyakorolták A NATO tagállamok és partnerországaik közül harminchárom nemzet mintegy 1600 fővel vett részt a gördülékeny többnemzeti katona-egészségügyi feladatvégrehajtás, illetve az egészségügyi területen való interoperabilitás érdekében rendezett Vigorous Warrior gyakorlaton Bakonykútiban. ma 14:45 SVSE: egy hétvége, tizenhét érem SVSE SVSE: egy hétvége, tizenhét érem Sikeresen kezdte a májusi szereplést a Sportolj Velünk SE: az elmúlt hétvégén Győrben rendezett korosztályos területi liga első fordulójában tizenhét érmet gyűjtöttek a veszprémi fiatalok. A legeredményesebb versenyző Pandur Huba volt, aki triplázni tudott: 100 m síkfutásban, 300 m-en és 100 m gátfutásban is bajnoki címet szerzett. ma 14:40 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. ma 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.