2020. július 14. // Őrs névnap

Kalózok a láthatáron! Arrrgh!

2009. április 20. 17:48
Rabolnak, csalnak, fosztogatnak, és isznak. Ők a kalózok, akik a VEN-en majd jól megmutatják, hogyan áll az árbóc és dagad a vitorla.

Felszálltunk a hajóra és kifaggattuk a legénységet, akik megosztották velünk, hogy a rektori székért folytatott harcban jó kalózként csakis tisztességtelen eszközökhöz folyamodnak majd.

Nyeste Zoltán (kalózkapitány)

A turizmus és vendéglátás szak réme. 23 évesen tört a csúcsra, cápák közé vetette Jack Sparrow kapitányt, lenyúlta a Fekete Gyöngyöt és kihajózott a magyar tengerre. Ha a szárazföldi patkányok közé merészkedne mégis, sárga kockás Polski Fiatjában feszít. Kedvenc csajozós szövege: Szia! Elférsz kis helyen?

Elmondása szerint az egyetemi napokon nem akarta a vezér szerepét, de az ingyen piának és a szírének hívó szavának ő sem tudott ellenállni.

Mint megtudtuk, a kalózok középkori lovagnak készültek, de rájöttek, hogy míg a Bakonyi Betyárok buggyos inge jól szellőzik, ők a páncélban csak izzadtak volna. A „tengeri veszedelem” életérzést viszont nem cserélnék le semmire, még akkor sem, ha az egész VEN alatt káromkodniuk kell és cefrétől bűzlenek majd. (De hát ki nem? - szerk.)

- Nehéz lenne lovagot játszani ló nélkül. Jobb nekem a tenger! Süt a nap, folyik a rum, és a fedélzeten én vagyok az úr - osztotta meg velünk a kapitány. - Ha enyém lesz a rektori szék - márpedig enyém lesz, a kardomat rá - közelebb hozom Veszprémhez a Balatont, és süllők közé vetek mindenkit, aki a hallgatókat sanyargatja! Érvényteleníteném azokat a rossz jegyeket is, amik a VEN alatt írt zárthelyikből születtek.

Légrádi Péter (első tiszt)

Negyedéves idegenforgalmi és szálloda szakos hallgató. Miután elege lett a matrózok mindennapjaiból, beállt a kapitány mellé, hogy jobb keze lehessen a közelgő háborúban. Szereti, ha folyik a vér és hullnak a fejek, bár motorozás közben inkább megkíméli a járókelők hitvány életét.

Sándi Rebeka (másodtiszt)

Társaihoz hasonlóan szintén a turizmus tanszék oktatóinak keze közül szökött meg, hogy a kapitány belső köreinek tagja lehessen. A hajón egyedüli nőként nincs könnyű dolga, kardja azonban mindig kéznél van, így a szemtelenkedő matrózok kétszer is meggondolják, hova nyúljanak.

- Megleckéztetjük majd az ellenfeleinket rendesen! Szárazföldi patkányok, nem bírják a rumot. Míg ők a kortes programokon isznak, addig mi elraboljuk az asszonyaikat és az aranyukat - mondta az első tiszt. - A gazdasági válság nekünk sem kedvezett amikor szponzorok után kutattunk, így többet kell lopni a megélhetéshez. A hétárbócos vitorlás sem fér be a várba, ezért a bevonuláson is meg kell elégednünk egy kisebbel - folytatta.

- A kalózok nem buzik homoszexuálisak, azért sminkelik magukat, hogy ijesztőbbnek tűnejnek. Még egyszer: nem buzi homoszexuális, hanem kalóz! Ezt választottuk jeligénknek is a VEN alatt - mondta a kapitány. - Fekete Szakáll is, Jack Sparrow is, Shakespeare kapitány (ő tényleg nem mindennapi kalóz - szerk.) is sminkelt, így talán nem gond, ha feldobok egy kis fekete szemfestéket, mielőtt kijövők a kabinomból.


Shakespeare kapitány (Robert De Niro - Csillagpor / 2007.)

- Aki nem akar ránk szavazni, megtörjük. Van egy iránytűnk, ami jól fog jönni; utat mutat majd a hallgatóknak, hogy kire is kell ikszelni. Azonban ha a szép szó nem elég, bevetjük a nehéztüzérséget: az egyik támogatónk a rendelkezésünkre bocsátott két hostess lányt és megfelelő mennyiségű malátapálinkát. A kettő kombinációja - bízom benne - jobb belátásra bírja majd a szavazókat.

Kocsis Sándor

További cikkek

Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a közrádióban.
Németül léptek a színpadra a gyerekek
Németül léptek a színpadra a gyerekek
Idén még tartalmasabb és interaktívabb nyári tábort szervezett a Dózsa György Általános Iskola. A gyerekek kézműves foglalkozások mellett egy német színdarabot is megtanultak, amit péntek délután adtak elő.
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Zalaegerszegen működő gazdálkodási kara július 31-től a veszprémi Pannon Egyetemhez kerül át felsőoktatási törvény módosításával - közölte a fővárosi felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.
Teljesen átépítik a csetényi iskolát
Teljesen átépítik a csetényi iskolát
944 millió forint értékben, nagyrészt uniós, részben állami támogatással újulhat meg a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola.
A tehetséges diákok köszöntését támogatta a képviselő
A tehetséges diákok köszöntését támogatta a képviselő
A Deák Ferenc Iskola eredményes diákjai számára Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő 30 ezer forintos adományt juttatott el az iskolai alapítványán keresztül.
2020. július 14. // Őrs névnap