2018. április 27., péntek
Zita névnap

Ma száraz, holnap csapadékos idő

Csütörtökön felhős és naposabb időszakok váltakoznak, csapadék nélkül. A fokozatosan megélénkülő délnyugati széllel egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. A csúcshőmérséklet ismét fagypont fölött várható, 1°C közelében tetőzik.

Pénteken már hidegfront határozza meg időjárásunkat. Többnyire borult lesz az ég és jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Ez eleinte havas eső formájában hullhat, a reggeli órákban rövid ideik ónos eső, fagyott eső is lehet, a déli óráktól havazás a legvalószínűbb. A Bakonyban a havazás lesz túlsúlyban, ott összességében jelentős mennyiségű hóvastagság is kialakulhat, de Veszprémben is elérheti az 5 cm-t a halmazállapot váltás idejének függvényében. A hőmérséklet reggel -1°C körül várható, napközben 1°C ígérkezik, így a lehulló esestleg hó gyengén olvad időnként. Élénk északnyugati szél fúj, ami kellő vastagságú hótakaró esetén hófúvást okozhat.

Szombat sok felhőt, vasárnap már több napsütést hoz, említésre méltó csapadék nélkül. A fagypont alatti minimumokat 0°C körüli maximumok követik. A folytatában csö kken a hőmérséklet, napközben is fagyni fog.