2023. március 30.
//
Zalán névnap

Korcsolyát húztak a gyermekotthon lakói

2017. január 12. 12:45
Csütörtök délelőtt a bakonyoszlopi gyermekotthon lakói vették birtokukba a Veszprém Aréna szomszédságában felállított jégpályát. A Nemzeti Tehetség Program keretében jégkorong bemutatót tekinthettek meg, majd ki is próbálhatták a sportágat.

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Eszterházy György Gyermekotthon és az Eszterházy György Általános Iskola Speciális Szakiskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola hatvan hátrányos helyzetű, gondozott fiatalja látogatott el kedd délelőtt a veszprémi Intersport Jégpályára. A gyerekek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt sportág-népszerűsítő pályázat, a Nemzeti Tehetség Program keretében érkeztek városunkba – tudtuk meg az intézmény szakmai vezetőjétől, Szűcsné Orbán Judittól.​

– Programsorozatunk első állomása is azt a célt szolgálja, hogy a nálunk élő és tanuló gyerekek testközelből éljék át sportolás örömeit – mondta Szűcsné Orbán Judit. Hozzátette: a gyerekek fizikális és mentális képességeinek fejlődését is kiválóan szolgálja a rendezvénysorozat, amely az egészséges életmód fontosságára is felhívja a figyelmet.

Az esemény a Veszprémi Jéglovagok U12-es jégkorongcsapatának bemutatójával kezdődött, majd a gyermekotthon lakói húztak korcsolyát.

Az első mozdulatok helyes elsajátításában a Jéglovagok edzői, a korábbi válogatott hokis, Feil Arnold és Prajda Roland segédkezett. A gyerekek kedvét – a kezdetben gyakori – esések sem szegték, önfeledten szívták magukba a korcsolyázás alapjait.

Zatkalik Dániel

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.