Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még mindig életveszélyben a balesetet szenvedett berhidai motoros fiú

2008. április 29. 1:49
Továbbra is életveszélyben van az a húszéves fiú, aki vasárnap hajnalban szenvedett balesetet a Papkeszi és Berhida közötti úton. Információink szerint a győri kórház intenzív osztályán ápolják és kritikus az állapota. A rendőrség már kihallgatta a balesetben érintett fiatalokat. Mindegyikük felelősségét vizsgálják.
Lehetséges, hogy úgynevezett "diszkóbaleset" történt vasárnap hajnalban Papkeszinél - mondta a Vehírnek Dániel Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense. Mint arról már beszámoltunk, huszonéves fiatalok a hajnali órákban egy diszkóból tartottak hazafelé Berhidára a főút mentén. A mögéjük érkező motoros ugyan megpróbálta kikerülni őket, de egyiküket elgázolta. Az elütött fiú állapota súlyos, a motorost pedig mentőhelikopterrel szállították a Győr-Moson-Sopron megyei kórházba. Életéért jelenleg is küzdenek az orvosok.

Vélhetően felmerült a gyanú, hogy a diszkóból hazafelé tartó fiatalok esetleg alkoholt fogyaszthattak, hiszen mindegyiküktől vért vettek. Ennek eredményére viszont legalább egy hetet várni kell. A vizsgálat jelenlegi állása szerint a baleset lehetséges okozója a motoros volt, mert a látási viszonyokhoz képest túl gyorsan hajtott. Dániel Tóth Zoltántól megtudtuk, hogy bár a vizsgálat - mely során mindegyikük felelősségét vizsgálják - még tart. Amennyiben azonban bizonyítást nyer a gyorshajtás, nem befolyásoló tényező az áldozat esetleges alkoholfogyasztása sem. A sebességet minden esetben úgy kell megválasztani, hogy váratlan szituációban is képes legyen megállni a járművel közlekedő, a hajnali látási viszonyok pedig nyilvánvalóan kisebb sebességet indokolnak. A kihallgatások részleteiről egyelőre a lezáratlan vizsgálatra hivatkozva nem adnak ki információt, így azt még nem tudjuk, hogy a gyalogosan közlekedő fiatalok szabályosan haladtak-e az út mentén.
Füssy Angéla
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.