2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Ismét a házasságot ünnepeljük

Negyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét február 14. és 19. között Veszprémben.

A Házasság hete kezdeményezés közel két évtizede Angliában indult, és hamar elterjedt a világban: idén már négy kontinens 21 országában rendezik meg – Veszprém negyedszer csatlakozott a programsorozathoz – foglalta össze Porga Gyula polgármester a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a veszprémi program erejét az adja, hogy minden évben képes a megújulásra, és a szervezői törzsgárdához is egyre-másra csatlakoznak újabb tagok.

Horváthné Kecskés Diána és Porga GyulaHorváthné Kecskés Diána és Porga Gyula

Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta – aki a programsorozat nyitórendezvényén, február 14-én 17 órától az Agórában előadást is tart a témában – arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az ember társas lény, a személyiségfejlődéséhez szüksége van a társaságra. A házasság olyan eszköz, ami a felnőtt ember fejlődését hatékonyan szolgálja, ez a legintenzívebb személyiségfejlesztő tréning – fogalmazott a pszichológus. – A szerelem magasztos érzésének átélése mellett edzésben tartja az alkalmazkodókészségünket, és nem ad teret az önzésnek, hiszen minden örömünket és bánatunkat együtt éljük meg. Vizsgálatok igazolják, hogy a házasságban élők ellenállóbbak mind a pszichés mind a testi betegségekkel szemben. Az ember önmegvalósítási törekvéseinek elérésére az egyik legjobb eszköz a házasság – hangsúlyozta Bálint Bánk.

Bálint BánkBálint Bánk

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat vezetője a Csa-Ládika által meghirdetett pályázatot ajánlotta a házaspárok figyelmébe. Olyan társak történetét várják, akik úgy érzik, megtalálták életük párját, házasságukat, kapcsolatukat meghittnek, odafigyelésen, tiszteleten alapulónak érzik. A beérkezett pályaműveket 15-18 év közötti diákok dolgozzák fel, a cél, hogy megérintse őket, elgondolkodjanak, átérezzék a párválasztás és a majdani elköteleződés fontosságát, felismerjék a házasság értékeit mások történetein keresztül. Hiteles, őszinte történeteket várnak szerelemről, szeretetről, összetartozásról.

Horváthné Kecskés DiánaHorváthné Kecskés Diána

A programsorozat részeként február 15-én női kávéházi beszélgetést rendeznek a Gourmandia étteremben, a vendégek Ther Antal és felesége, Ági lesznek. Február 16-án a Laczkó Dezső Múzeumban A megpatkolt boszorkány címmel a szerelmi jóslások világába pillanthatnak be Szigethy Miklósné Ildikó óvodapedagógus segítségével 16:30-tól. Február 18-án délelőtt kilenctől Horváthné Borbély Anikó tréner tart foglalkozást Ciklus show címmel az Agórában; 10 órától pedig a Szaléziánumban lesz a gyermekek részére kiírt rajzpályázat eredményhirdetése. A rendezvénysorozat zárásaként február 19-én 17 órától a Családpasztorációs Iroda szervez programot a Gizella étteremben.

Söge
Domján Attila

További cikkek

140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
140 éve egymásért! – Kerek évfordulót ünnepel a Magyar Vöröskereszt
Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. 1881-ben ezen a napon alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét.
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
Szombaton nyitottak meg az országos közművelődési és kulturális intézmények
A Veszprém Agóra 13 másik magyarországi agórával és több mint ezer közművelődési intézménnyel együttműködve rollup-kiállítással csatlakozott az országos megnyitó eseménysorozathoz.
Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert
Az uszodáról és az útfejlesztésekről kérdezték legtöbben a polgármestert
Harmadik alkalommal ültünk le Porga Gyula polgármesterrel, hogy feltegyük neki olvasóink kérdéseit a veszprémi mindennapokról, tervezett fejlesztésekről, valamint némely esetben azokról a tévhitekről, amelyek a városi közéletben keringenek egy-egy fejlesztés kapcsán. Videónkban mutatjuk a válaszait.
Korán kezdődnek a bajok, de aktív odafigyeléssel megelőzhetők
Korán kezdődnek a bajok, de aktív odafigyeléssel megelőzhetők
Az ülő életmód miatt fellépő egészségi problémák ellen küzdenek programjaikkal a MozgásCoolTúra nevű családi program szervezői.