Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C

Nem csak egy kiváló sportolót veszítettünk el, hanem egy nagyszerű embert is

2017. február 8. 18:22
Nyolc éve már, hogy elment közülünk Marian Cozma, akire nem csak sportolóként, hanem emberként is van okunk felnézni.

Az emlékezők gyertyagyújtással, koszorúzással és néma főhajtással tisztelegtek a játékos előtt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére a veszprémi polgárok közadakozásából felállított emléktáblánál.

Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is lerótta kegyeletétTábori Ferenc, Hárskút polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is lerótta kegyeletét

A nyolc évvel ezelőtt történt tragédia során nem csak a családot, a hozzátartozókat és a barátokat érte veszteség, hanem minden sportszerető embert, minden veszprémit. Ahogy a Veszprém Arénában mindig helye lesz a nyolcas meznek, úgy kell szívünkben is őrizni Cozma emlékét. Ez a legtöbb, amit lokálpatriótaként tehetünk.

Csapattársai szerint mindig vidám volt, bohóckodott, jókedve általában másokra is átragadt. Hajnal Csaba, a klub akkori ügyvezető igazgatója szerint a 212 centi magas óriás, Marian Cozma egy végtelenül jámbor, kedves, nagy "gyerek" volt, egy légynek sem tudott volna ártani.

Marian Cozma a 2009. február 7-ről 8-ára virradó éjszakát több csapattársával együtt egy belvárosi szórakozóhelyen töltötte, ahol Iváncsik Gergő gyermekének születését ünnepelték. „A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén" - nyilatkozta akkor Hunyadfalvi Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke. Marian Cozma a kórházba szállítást követően életét vesztette, Ivan Pesic és Zarko Sesum súlyos sérüléseket szenvedett.
- vehir -

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. ma 16:31 Megújult a takácskerti sportpálya Megújult a takácskerti sportpálya Az Európa Kulturális Fővárosa év alatt rengeteg nagyszabású infrastrukturális beruházás történt Veszprémben, de a városrészek fejlődése nem állt meg, és a helyi közösségek töretlen erővel dolgoznak együtt továbbra is. Ahogy a Takácskert eddig elhanyagolt focipályának megújulása is ezt mutatja.   ma 15:56 Vajon kitől idézett a V-Busz? Vajon kitől idézett a V-Busz? „Hidd el, hogy képes vagy rá és félig már véghez is vitted.” Ez a mondat fogadja a V-Busz utazóközönségét a buszok kijelzőjén. Na, de kitől származik az idézet, ami az érettségiző diákoknak szól elsősorban? ma 10:00 Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? közélet Ki oldja meg a problémákat a Csolnoky Ferenc Kórházban? Szombat délelőtt a vármegyei Csolnoky Ferenc kórház bejárata előtt „Haldokló egészségügy - a Csolnoky Ferenc Kórház gazdátlan” címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Varga-Damm Andrea képviselőjelölt és Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő.   tegnap 17:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.