2022. augusztus 20.
//
István névnap

Egy régi csapat térhet vissza a Forma-1-be

2009. április 24. 11:43
f1vilag.hu
A versenyautók gyártására specializálódott Lola készen áll visszatérni az F1-be, amennyiben bevezetik a költségvetési sapkát a jövő évben.

A nagy múltú brit cég legutóbb 1997-ben, egy "csonka" évet töltött a sportban.

A Motorsport Világtanács már az év elején jóváhagyta az FIA azon kezdeményezését, miszerint a jövő évben bevezetésre kerülhet a költségvetési sapka a Forma-1-ben.

A szövetség mindezt úgy képzeli el, hogy azok a csapatok, melyek tartják magukat a 30 millió fontos költségvetési plafonhoz, nagyobb szabadságot kapnak az autók tervezése terén, mint azok, akik korlátlanul költik a pénzüket.

Bár ez még csak terv, már most többeknek felkeltette az érdeklődését, köztük a Loláét is, melynek ügyvezetője, Martin Birrane a következőket mondta: "Az a bejelentés, miszerint a forma-1-es csapatok esetleg egy ésszerű, költségkímélő opciót választhatnak a 2010-es idénytől, azt eredményezte, hogy úgy döntöttünk, átgondoljuk, miként tudnánk egy olyan autót fejleszteni, amely részt vehetne a bajnokságban."

"Azzal, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet miatt a Forma-1 is arra kényszerült, hogy egy költséghatékonyabb modellt állítson fel, ideális helyzetbe kerültünk, hogy megfontoljuk visszatérésünket. A Lola birtokában van mindazon technikai erőforrásnak, képességnek, és tudásnak, hogy egy olyan autót építsem, ami a nemzetközi motorsport legmagasabb szintjének számító Forma-1-ben versenyezzen."

Az Autosport úgy tudja, hogy a jövő évben bemutatkozó USF1 istállóval egyetemben, a Lola is a Cosworth által olcsón kínált egységes erőforrások felé kacsingat.

vehir.hu

További cikkek

Kiütéses győzelem a címvédő ellen
Kiütéses győzelem a címvédő ellen
A házigazda 1. Futsal Club Veszprém remek csapatteljesítményének köszönhetően 7-3-ra múlta felül a bajnoki címvédő szombathelyi Haladást a futsal NB I péntek esti rangadóján.
Remek második félidei játékával döntőbe jutott a Veszprém
Remek második félidei játékával döntőbe jutott a Veszprém
A Telekom Veszprém 31-26-ra legyőzte a lengyel Wisla Plock gárdáját a Tatabányán zajló Mol-kupa péntek esti elődöntőjében, így bejutott a szombati (16.45) fináléba, ahol a házigazdával találkozik majd.
A magyar All-Star válogatott nyert Ilyés Ferenc búcsúmeccsén
A magyar All-Star válogatott nyert Ilyés Ferenc búcsúmeccsén
A magyar All-Star válogatott 24-14-re legyőzte a házigazda VSK Székelyudvarhely férficsapatát a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál péntek esti gálamérkőzésén, amely egyben a város szülötte, Ilyés Ferenc búcsúmeccse is volt.
Villám csapott egy házba Várpalotán
Villám csapott egy házba Várpalotán
Villám csapott egy kétszintes családi ház tetejébe Várpalotán, a Muskátli utcában péntek délután.
Atlétikai Eb: Bartha-Kéri Bianka a 14. helyen zárt 800 méteren
Atlétikai Eb: Bartha-Kéri Bianka a 14. helyen zárt 800 méteren
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) mindkét olimpikonja, Szögi István és Bartha-Kéri Bianka is helytállt a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.