A nemrégiben nyílt Tavola Calda étterem atyja, Domenico Cosentino lassan húsz éve él Magyarországon, s azóta folytat kultúrmissziót hazánkban. Mimmó – így hívják barátai – eltökélt célja, hogy tökéletesen meghonosítsa éttermeiben a dél-olaszországi vendéglők ízvilágát, hogy megismertesse a magyarokkal az igazi olasz konyhát.
Hiánypótló vállalkozás valósult meg a Tavola Calda megnyitásával, melyet Veszprém szívében, a Vörösmarty téren, a korábbi Cimbora vendéglő helyén találhatunk. – Zongorázni lehet a különbséget a magyar és az olasz pizza között, de igaz ez többi ételre is – húzta alá Mimmó, aki nem tűri konyhájában az improvizációt. Tradicionális receptek alapján, Olaszországból importált hozzávalókkal, Itáliában gyártott kemencében süti pizzáit.
A kínálatot az egyszerű, gyorsan és frissen elkészíthető ételek adják, ahogy azt az étterem nevét viselő kifejezés is sugallja. „Tavola Calda” tükörfordításban annyit jelent „Forró Asztal”, a fogalom olyan étteremtípust takar, amely arra összpontosít, hogy az általa kínált ételek mindig frissen készítve és gyorsan kerüljenek a vendégek asztalára. Így a kínálatban a bonyolult, sok időt igénylő ételek nem szerepelnek.
A végeredmény minden esetben magáért beszél, legyen szó tésztáról, pizzáról, vagy bármilyen mediterrán ínyencségről.