2020. május 31. // Angéla névnap

Éljen a Rock VEN Roll

2009. április 25. 16:42
Litlle Richard, Chuck Berry, Elvis és Fenyő Miklós után újabb jampilegenda született!

A rock n' roll királyainak ezúttal a VEN-en tiszteleghetünk, aminek már gőzerővel folynak az előkészületei. Míg a betyárok és a kalózok a drasztikus módszerekre esküsznek, a Hotel VENthol dalolva szeretné meghódítani a választók szívét.

Szőke Péter (alias Chelly, a főjampi)

Ötödik éve koptatja egyetemünk padjait. Igazi eminens jampecként már a második diplomáért küzd. Tavaly a Rém VENdes Családban játszott szokatlan szerepet. Állítása szerint igazi alkoholistának születni kell, ha pedig már úgy alakul, élj inkább a mának, mert a tegnapra úgy sem fogsz emlékezni.

- Novemberben ültünk össze először a csapattal, kb. 15 arculat közül választottuk szavazással a Hotel VENtholt. Nem sokkal később érkezett a mozifilm is, ami kapóra jött, így csapatépítő tréning keretében elmentünk, megnéztük, és jól berúgtunk alatta - mondta Chelly.

Kollmann Mónika

Német szakos jampilány, ereiben is Rock VEN Roll csörgedez. Feszül a blúz, ring a derék, kipörög a szoknya, mint a hullahopp kerék. Az előző VEN az ő vérét is feltüzelte, idén a főjampi oldalán ropja.

Molnár Viktor

Ha vége a tanításnak, indulhat a tánc. Viktor esténként maga mögött hagyja a Műszaki Informatika Kart, belövi a frizurát és bepattan a Cadillac-be, hogy a haverokkal hajnalig rázhassa a ritmusra.

- A VEN reformok előírják a kampánycsendet, így nehéz lesz bárkit is megvesztegetni, hogy szavazzon ránk. Becsületes jampiként a hallgatókra bízzuk a döntést, de az ellenfeleinket ettől még megpróbáljuk jól megizzasztani. Szervezünk gitáros versenyt, ahol a győztes egy hordó vodka-naranccsal lesz részegebb, aki pedig az ügyességi játékokra esküszik, kipróbálhatja magát a Rock VEN Rollimpián szőnyegfeltekerésben vagy bakelitvetésben is - mesélt a programokról Mónika.


Elsőként a vehir.hu-n: Hotel Venthol - Chelly B Good

Hiába a jó programok, a jampec életérzés mit sem ér a szakma nagy öregjei nélkül. A Hotel VENthol csapat is gondolt erre, ezért filmjükhöz - ahol Chelly lepukkant alkesz zenészt alakít - Fenyő Miklóst is felkérték egy szerepre.

Ha 2009-ben ők lesznek a limbókirályok, megígérik, hogy felrázzák a várost, és a szürke hétköznapokat a Rock n’ Roll érzés járja majd át. A pénzzel válságban sem takarékoskodnának, kibővítenék az A-épület parkolóját, hogy az összes Cadillac elférjen, amit a hallgatóknak az egyetem pénzén vásárolnak majd.

A parkoló mellé gyorsétterem is dukál, ahol a rendeléseket görkoris lányok szervíroznák. Ha pedig valaki előadásra menet úgy érzi, hogy volna mit javítani a frizurán, Chelly hajszobrászatában a legnevesebb mesterek kezeskednének a tökéletes tincsekért.

Kocsis Sándor

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 31. // Angéla névnap