Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Talmácsi: "Ez volt az első igazi 250-es versenyem"

2009. április 26. 10:54 // Forrás: motogphirek.hu
A magyar pilóta vezettet is, végül pedig a negyedik helyen zárt a Japán nagydíjon. Tóth Imre a 13. lett.

Fantasztikusan rajtolt Talmácsi Gábor élete második 250-es futamán. Alig néhány kanyar megtétele után már az élen motorozott, pedig a pénteki edzés eredményei alapján a hetedik helyről kellett kezdenie a futamot. Aojama és Simoncelli aztán gyorsan elment mellette, de az élboly többi tagjával nagy csatát vívott a verseny első harmadában. Többen rontottak előtte vagy éppen mellette, gyakran ijesztő volt, ahogy a motorosok áthajtottak a híd előtti vízátfolyáson, de Gábor nem hibázott, nagyon okos versenyzéssel, esés és kicsúszás nélkül fejezte be a futamot. Már eddig is kedvenc pályái közé tartozott a japán, és ez valószínűleg a jövőben sem fog változni!

A Batalonring Team pilótája végül a negyedik helyen fejezte be a versenyt. Simoncelli kiesett, így az Aspar spanyol motorosa, Bautista nyert, a hazai nézők előtt versenyző Aojama, és az olasz Pasini előtt. Talmácsi Gábor, ahogy többször ígérte, a világbajnoki mezőny legjobbjai közé akar tartozni, már első 250-es idényében is, és ez eddig tökéletesen sikerül neki. Talma az összetett pontversenyben két futam után az ötödik, ezzel a 250-es mezőny legjobb újonca! Jövő héten jön a spanyol verseny Jerezben, nem is lehet más célja a Balatonring Team-nek, mint a dobogón végezni.

Jorge Martinez Aspar nyilatkozata:
„Tökéletesen elégedett vagyok Gábor teljesítményével, bravúros, amit ezen a hétvégén csinált. Még a nagyon rutinos pilótáknak is gondot okoz, amikor ennyire változatosak a körülmények, egyszer esik, egyszer nem, és Gábornak még valóban kevés tapasztalata van a 250-es motorral, úgyhogy neki még nehezebb volt megtalálnia a beállításokat. Egyre közelebb kerül a dobogóhoz, és szerintem jövő héten akár fel is állhat rá. Nem felejtsük el, hogy Jerezben többször is teszteltünk a téli szünetben, vagyis arról a pályáról már 250-es motorral is vannak információi, ez rengeteget segíthet.”

Talmácsi Gábor nyilatkozata:
„ Nagyon elégedett vagyok, ez egy fantasztikus eredmény. Egész hétvégén változatos volt az idő, néha száraz, néha vizes pályán edzettünk, meg mondom őszintén, nem is volt igazán támpontunk arra, hogy jók-e a beállítások, vagy, hogy milyen féktávokat kell majd választani. Tegnap például a szabadedzés alatt elég sokat változtattunk a beállításokon, de azzal, hogy eltörölték az időmérőt, sőt még a reggeli bemelegítésen is vizes volt a pálya, nem tudtuk kipróbálni igazából ezeket a beállításokat. Így utólag azt mondom, hogy jó irányba változtattunk a váz beállításain, jól éreztem magam a motoron. Azt láttam, hogy Aojama és Simoncelli nagyon gyors, igazából próbáltam velük menni, de nagyon veszélyesnek, ijesztőnek találtam a pálya állapotát az egyik vízátfolyásnál, és nem akartam úgy járni, mint például Di Meglio, úgyhogy magamra figyeltem, a saját tempómat mentem. Mindenképpen elégedett vagyok, jó helyen állok az összetettben is, ez önbizalmat ad a jövő heti versenyre. "

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.