2020. február 22. // Gerzson névnap

Megújul az északi ipartelep úthálózata, fejlesztik a Pápai utat is

2017. február 22. 15:12
2,7 milliárd forint értékben fejlesztenék a közlekedési infrastruktúrát a Pápai út és a Kistó utca között.

A közgyűlés csütörtöki döntése értelmében az önkormányzat benyújtja azt a pályázati anyagot, ami révén 2,7 milliárd forint értékben fejlesztheti a Pápai út és a Kistó utca közötti terület úthálózatát. Összesen 4 kilométernyi útszakasz újulhat meg és épülhet. A pályázatban három fő pontban jelöltek ki fejlesztéseket.

A belső körgyűrű Pápai út és Kistó utca közötti szakasza

A belső körgyűrű Pápai és Jutasi utakat összekötő szakasza két részletben épülhet meg. A jelenlegi pályázat a Pápai út és a Kistó utca közötti, közvetlenül az Avar utca mögött kijelölt dózsavárosi szakaszára jelent forrást. Az új útszakasz elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése. Kiindulási pontja a Pápai úti körforgalom, a tervezési szakasz vége a Kistó utcánál található. A tervezett útszakasz hossza 962 m. A forgalmi úton új körforgalmi csomópontot terveznek a Juhar utcánál. Az új utat 2x1 forgalmi sávval, mellette kétoldali, megemelt szintű kerékpársávval alakítják ki.

Ezzel együtt fejlesztik a Pápai utat és a Kistó utcát is.

A Pápai út a Házgyári úti körforgalomtól a Völgyhíd térig újul meg, eltérő mértékben. A Henger utca és a Táncsics Mihály utca között teljes megújítást terveznek, aminek része az útpálya felújítása, megerősítése, az útkategóriának megfelelő burkolat szélesség, burkolat minőség biztosítása, buszmegállók kialakítása, valamint a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés megteremtése. A többi érintett szakaszon (a Házgyári út és a Henger utca, valamint a Táncsics utca és a Völgyhíd tér között) az útburkolatot újítják meg. Szintén burkolatmegújítást terveznek a Kistó utcán is az új útszakasz csomópontjától a Fórum üzletház behajtójáig.

Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)

Szintén a terv része a Pápai és a Házgyári út összekötése a Henger utcán keresztül, vagyis a Henger utca hiányzó szakaszának megépítésével.

A Henger utca teljes hosszában megújul, 2x1 forgalmi sávval, az egyik oldalon másfél-két méter széles járda, a másikon gyalogos és kerékpárút lesz (ami a Pápai út új kerékpárútjára csatlakozik), az út szélén párhuzamos parkolóhelyeket jelölnek ki. Az Ipar utca kereszteződésébe körforgalmat építenek.

A TOP 6.1.5. „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című pályázat benyújtási határideje június 29., a megvalósításra 4 év áll rendelkezésre.

Söge

További cikkek

A hibrid autók évtizedei jönnek
A hibrid autók évtizedei jönnek
Ahogy egyre inkább érezzük a saját bőrünkön is a klímaváltozás hatásait, úgy az autóiparban is egyre nagyobb teret kapnak a környezetkímélő – vagy annak mondott – technológiák.
Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések
Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések
Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.
Nem krumplit szállít a V-Busz
Nem krumplit szállít a V-Busz
Hosszú huzavona után csütörtök este sikerült megtartani azt az ellenzéki közmeghallgatást, amelynek célkeresztjében a V-Busz működése és menetrendje állt. A Városházán az előzetesen várt paprikás hangulat helyett végül kialakult a sokak által hiányolt párbeszéd.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. február 22. // Gerzson névnap