2020. december 2.
//
Melinda névnap

Megújul az északi ipartelep úthálózata, fejlesztik a Pápai utat is

2017. február 22. 15:12
2,7 milliárd forint értékben fejlesztenék a közlekedési infrastruktúrát a Pápai út és a Kistó utca között.

A közgyűlés csütörtöki döntése értelmében az önkormányzat benyújtja azt a pályázati anyagot, ami révén 2,7 milliárd forint értékben fejlesztheti a Pápai út és a Kistó utca közötti terület úthálózatát. Összesen 4 kilométernyi útszakasz újulhat meg és épülhet. A pályázatban három fő pontban jelöltek ki fejlesztéseket.

A belső körgyűrű Pápai út és Kistó utca közötti szakasza

A belső körgyűrű Pápai és Jutasi utakat összekötő szakasza két részletben épülhet meg. A jelenlegi pályázat a Pápai út és a Kistó utca közötti, közvetlenül az Avar utca mögött kijelölt dózsavárosi szakaszára jelent forrást. Az új útszakasz elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése. Kiindulási pontja a Pápai úti körforgalom, a tervezési szakasz vége a Kistó utcánál található. A tervezett útszakasz hossza 962 m. A forgalmi úton új körforgalmi csomópontot terveznek a Juhar utcánál. Az új utat 2x1 forgalmi sávval, mellette kétoldali, megemelt szintű kerékpársávval alakítják ki.

Ezzel együtt fejlesztik a Pápai utat és a Kistó utcát is.

A Pápai út a Házgyári úti körforgalomtól a Völgyhíd térig újul meg, eltérő mértékben. A Henger utca és a Táncsics Mihály utca között teljes megújítást terveznek, aminek része az útpálya felújítása, megerősítése, az útkategóriának megfelelő burkolat szélesség, burkolat minőség biztosítása, buszmegállók kialakítása, valamint a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés megteremtése. A többi érintett szakaszon (a Házgyári út és a Henger utca, valamint a Táncsics utca és a Völgyhíd tér között) az útburkolatot újítják meg. Szintén burkolatmegújítást terveznek a Kistó utcán is az új útszakasz csomópontjától a Fórum üzletház behajtójáig.

Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)

Szintén a terv része a Pápai és a Házgyári út összekötése a Henger utcán keresztül, vagyis a Henger utca hiányzó szakaszának megépítésével.

A Henger utca teljes hosszában megújul, 2x1 forgalmi sávval, az egyik oldalon másfél-két méter széles járda, a másikon gyalogos és kerékpárút lesz (ami a Pápai út új kerékpárútjára csatlakozik), az út szélén párhuzamos parkolóhelyeket jelölnek ki. Az Ipar utca kereszteződésébe körforgalmat építenek.

A TOP 6.1.5. „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című pályázat benyújtási határideje június 29., a megvalósításra 4 év áll rendelkezésre.

Söge

További cikkek

8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.
Nem készül el a várlift
Nem készül el a várlift
A rendkívüli jogrendben átruházott hatáskörben – a képviselőkkel egyeztetve – döntött a polgármester a várliftet is magában foglaló pályázati keretszerződés módosításáról.
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
Tőkealap létrehozásáról és intézményvezetőkről dönthet a polgármester
A tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ezúttal is a polgármester dönthet a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben.
Hétfőtől téli menetrend szerint, óránként közlekednek a balatoni kompok
Hétfőtől téli menetrend szerint, óránként közlekednek a balatoni kompok
Hétfőtől téli menetrend szerint, rövidebb ideig járnak, és a korábbi 40 percenkénti gyakoriság helyett óránként indulnak a balatoni kompok Szántód és Tihany között - tudatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).