Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Komlón nyert a Füred / Komlói BSK–Balatonfüredi KC 22:26 (11:12)

2009. április 26. 11:10 // Forrás: dr. Király G. István - baltonikc.hu
Az alapszakasz 5. helyén záró tópartiak négy góllal verték az élvonaltól búcsúzó Komló gárdáját.

A hazaiaknál Pókos kapus, míg a vendégeknél Frey János hiányzott az alapjátékosok közül. A nagymúltú, többszörös nemzetközi kupainduló hazai csapat a Füred ellen játszotta az utolsó NB.I.-es meccsét, hiszen az alapszakasz utolsó helyezettjeként az ETO csapatával egyetemben már a pótvizsgázás lehetőségét se kapták meg, hanem elbúcsúztak a legfelsőbb osztály kűzdelmeitől. Szomorú és érthatetlen, hiszen a szezonnak még EHF Kupa indulóként és meghatározó játékosokat igazolóként vágtak neki.

Így csak a legkitartóbb hazai drukkerek látogattak ki a sokszor kicsinek bizonyuló komlói arénába. A fürediek sárga mezes drukkerei érthetőbben hangosabbak és lelkesebbek voltak abban a csarnokban, ahol a vendég drukkerekbe hamar belefojtották a szót. No nem durvasággal, hanem sokasággal. Kívánjuk a kitartó komlói sportbarátainknak, hogy legyen újra sorállás a jegypénztárnál náluk a meccsek előtt!

Míg a komlóiaknak szomorú okokból, addig a füredieknek annál örömtelibb okokból nem volt tétje a meccsnek. Az előző összecsapások alakulása folytán, már a komlói meccs előtt bebiztosították a tavaly még újonc Balaton partiak az előkelő ötödik helyüket, amelyet azonban a rájátszásban meg is kell védeniük!

Így a mostani találkozónak volt egy kis "mussz" íze. Le kellett játszani a már semmit nem befolyásoló meccsett, illett az ötödiknek győzni, a már kiesettnek pedig ebben a rossz lelkiállapotban és a teljes bizonytalanságban még játszani egyet.

Ilyen is volt a hangulata az első játékrésznek. Hamar elmentek három góllal a vendégek, aztán elkezdték ciffrázni a játékot, de ez nem igazán jött össze. Kimaradtak a helyzetek, a Komló meg szorgalmas diákként tartotta a távolságot. A szünet előtti véghajrára is ezzel az első öt percben szerzett három gólos fórral mentek neki a vendégek. Velky mester rutinosan időt kérve akart egy kis szusszanást biztosítani a csapatának, hogy végre növeljék az előnyüket. Ehelyett a Komló zárkózott fel egy gólra és csak azért ennyire, mert Szathmári két bravúrt is bemutatott ezekben a percekben.

A második játékrész elején aztán gyorsan egyenlítettek is a hazaiak. Ez azonban nem őket nyugtatta meg, hanem a füredieket tüzelte fel és öt perc alatt öt góllal ugrottak meg. Ki is kérte gyorsan az idejét Papp László, de ez sem segített a fiain. A félidő feléig tartotta a távolságot a vendégcsapat. Ekkor ismét előjött náluk az első félidő végén produkált üzemzavar és az 51. percben újra csak egy góllal vezettek a fellelkesült hazaiak ellen. Szerencsére ekkor összekapta őket az addig is kíválóan játszó irányítójuk Salamon Ádám és vezérletével gyorsan megugrottak a vendégek. Ebből a hátrányból aztán a meccs végéig már nem tudták faragni a vendéglátók.

Tudjuk be annak a vendégek kicsit visszafogottabb játékát, hogy tudat alatt már takarékoskodni akartak az erejükkel. Reméljük ezt visszaigazolják a rájátszás fordulói.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, 26. forduló:
Komlói BSK–Balatonfüredi KC 22:26 (11:12)
Komló, 300 néző. Vezette: Dudás, Serfőző.
Komló: Szabó T. – BAKOS Á. 5, KAPLONYI 6, Molnár Z., Nagy Z. 3, Dömös 3, Péter-Szabó. Csere: Szappanos 3, Oszlár, Ujváry 1, Kilvinger 1. Edző: Papp László
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 1 (1), Bakos D. 3, SALAMON 7, KOVÁCS GY. 4, Kiss Á., Pásztor 4. Csere: Szabó I. (kapus), Horváth R. 1, Mohácsi 5 (1), Lelkes 1. Edző: Velky Mihály
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 2/2
Az eredmény alakulása. 5.p.: 0:3. 10. p.: 2:5. 15. p.: 5:8. 26. p.: 9:12. 32.p.: 12:12. 39. p.: 12:17. 46.p.: 15:19. 51. p.: 19:20. 57. p.: 20:24

Papp László: - Gyötrelmes, fájdalmas út végére értünk. A komlói kézilabda élni fog.
Velky Mihály: - Végig vezetve uraltuk a mérkőzést, a Komló taktikusan játszott. Fájdalom, egy nagy múltú klubbal lesz szegényebb az NB I. Nagy feladatok várnak ránk, szeretnénk megőrizni az 5. helyünket. Csapatom valamennyi játékosának gratulálok az alapszakaszban mutatott teljesítményéhez.
 

Zatkalik Dávid
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Csak a különbség volt kérdéses Erről jut eszembe… Csak a különbség volt kérdéses A mondás szerint kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Szeged-Veszprém magyar derbin bebizonyosodott, hogy bizony lehet. ma 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.