Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Énekversenyt rendezett a Csermák Antal Zeneiskola

2017. március 6. 16:57 // Forrás: Csermák Antal Zeneiskola
A Csermák Antal Zeneiskola immár második alkalommal hirdette meg a Veszprémi Klasszikus Magánének Versenyt, amit március 1-jén rendeztek meg a Zeneiskola Csermák-termében.

A Veszprémi Klasszikus Magánének Verseny egy hiánypótló kezdeményezés mindazok számára, akik szóló énekesi pályára készülnek, zeneiskolában vagy zeneművészeti szakgimnáziumban tanulnak.

A versenyre a budapesti, győri, debreceni, esztergomi, pápai és veszprémi alapfokú és középfokú művészeti iskolák növendékei érkeztek, akik a szakma elismert képviselői előtt adhattak számot tudásukról, tehetségükről.

A zsűri elnöke Dobi-Kiss Veronika volt, aki Artisjus-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház énekművésze, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium magánének tanára.

A zsűri tagjai Gábor József Liszt-díjas zongoraművész, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának egykori igazgatója, és Fátrai János, a Honvéd Művész Együttes Férfikarának, valamint a Magyar Állami Operaház kórusának szólistája.

A versenyen négy kategóriában osztottak díjakat:
I. kategória győztese Papp Viktor (Budapest) – tanára Varga Viktória,
II. kategória győztese Herkovics Attila (Győr) – tanára Baross Loretta
III. kategória győztesei Józan Vivien és Tuznik Natália (Budapest) – tanáruk Szabó Magdolna Mária
IV. kategóriában nem adtak ki első díjat

A Csermák Antal Zeneiskola növendékei az alábbi eredményeket érték el:

I. kategóriában Orsós Martin II. helyezett lett (felkészítő tanára Ötvös-Cseke Noémi),
IV. kategóriában Kiss Zoltán II. helyezést ért el (felkészítő tanára Ötvös Károly), Dr Vidáné Dr. Németh Vanda Valentina a III. helyen végzett (felkészítő tanára Ötvös-Cseke Noémi).
Különdíjjal jutalmazta a Zsűri Almásyné Bartl Katalin és Pálinkás Rita előadását (felkészítő tanáruk Ötvös Károly).

Tanári különdíjat kapott: Baross Loretta (Győr), Ötvös Károly, Ötvös-Cseke Noémi (Veszprém), Szabó Magdolna Mária (Budapest)
Korrepetítori különdíjat kapott: Győrfi Judit, Meh Okszána (Veszprém), Fellegi Melinda (Győr) és Cseh Dalma (Budapest)

vehir.hu
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   tegnap 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.