2020. május 25. // Orbán névnap

BeVENulás

2009. április 28. 14:30
Ismét eljött a nap, a bevonulás napja. A VEN jelöltek és korteseik birtokba vették a várost és megbénították a forgalmat.

Amikor delet ütött az óra, a fényes tekintetű DIRH köszöntötte az Óváros térre érkezőket. Tanítási szünet híján szerencsére a megszokott tömeg sem ritkult.

Tequilához citrom, pálinkához lócitrom

Bakfitty Jankó a szűk egy hét alatt szeretné Veszprém lakosságát bevezetni a betyár életbe. Elrendelné, hogy az egyetem portásai úgy köszönjenek majd: "pálinkás jó reggelt". Ahhoz viszont, hogy a reggel télnyleg pálinkás lehessen, nem kell más, mint a szeszfőzdék létesítése az intézmény környékén, amiből többet is nyitna, hogy sose legyen hiánycikk a tüzes víz.

Biciklizni Veszprémben nem egyszerű, így a dombok leküzdése érdekében a jelölt a lovas közlekedésre helyezne nagy hangsúlyt. Az ehhez szükséges infrastruktúra is elengedhetetlen: Bakfitty Jankó az egyetem mellé istállót építtetne, a városban pedig ingyenessé tenné a lovaskocsival való parkolást.

Szédületes Nyeste kapitány

A macskakövön nem könnyű evezni. Nyeste kapitány, a rettegett kalóz mégis regattás hajóval és vízibiciklivel érkezett az Óváros térre. Állítása szerint a szárazföldön könnyen megszédül, amiről néhány perccel később a nagyérdemű is megbizonyosodhatott. Előtte azonban nézzük, mit ígért.

Messze a Balaton, miért is ne hoznánk közelebb? A hét tenger réme - ha ő lesz a rektor - meg is teszi majd, így senkinek sem kell majd a kert végénél messzebb menni, hogy csobbanhasson egyet. Mielőtt viszont a partokat rángatná, a VEN idejére ismét bevezetné a tanítási szünetet.

Vízumot a Playbolygóra

A kalózokat Ortutay Miklós, alias M ügynök váltotta. Elmondása szerint egyetemi évei alatt a kreditrendszer nevű fekete lyukban elveszve rájött arra, hogy a szerves kémia és az általános menedzment nem csak tantárgyak, hanem olyan dimenziókapuk, amik az egyetemen tartják a hallgatókat. Mivel neki sikerült átsiklani ezeken a kapukon, az ügynökség alkalmasnak találta a posztra, hogy a hallgatókat képviselje.

Az űrből jött jelölt választási ígéretei közt a többi jelöltnek is kedveskedett. A kalózoknak engedélyt adna, hogy a Balatont közelebb hozzák az egyetemhez. A Hotel VENthol tetejére öt igazi csillagot helyeztetne. VEN Hefnerrel is aztalhoz ülne, és lebeszélné vele, hogy mindenki vízumot kaphasson a Playbo(l)y(gó)ra. A Bakonyi Betyároknak pedig zenei CD-t adatna ki "Csillagok, csillagok" címmel.

Go Chelly! Go!

Chelly, a Hotel VENthol jelöltje nem volt a szavak embere, inkább inkább tánccal múlatta az időt. A térre idő előtt érkező csapatot Nyeste kapitány szerette volna feltartóztatni, de miután átesett a Piazza kávézó teraszán ülőkön, más szemszögből is megcsodálhatta a Hotel VENthol-t kísérő amerikai autócsodákat. A kalóznak nem esett bántódása, és miután Chelly felsorolta ígéreteit, már ő is gondtalanul rázta a rockabilly dallamokra.

Nyuszilányt mindenkinek!

VEN Hefnert háremhölgyei kísérték a térre, ahol ő is szólt néhány szót a hallgatókhoz. Sajnos a vehir.hu-nak adott interjúban tett ígéreteit nem erősítette meg a választók előtt, azoban kiemelte, hogy az elkövetkező egy hétben fergeteges programokkal és bulikkal próbálja majd elnyerni a közönség bizalmát.

A felvonulás előtt a VEN fővédnökei is szót kaptak. Dr. Rédey Ákos rektor beszéde után a Debreczenyi Jánost helyettesítő Porga Gyula alpolgármester fejezte ki sajnálatát, hogy nem húsz évvel fiatalabb már, így nem követheti egy autó tetején állva a szórakozni induló tömeget. A sort zárva dr. Giczi Róbert rendőrkapitány kívánta a hallgatóknak, hogy az egyetemi napokon érezzék jól magukat és egymást is.

Kocsis Sándor

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap