Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Down-szindrómások világnapja Veszprémben

2017. március 21. 13:31
Március 21-én tartják a Down-szindrómások világnapját, melyről Veszprémben a Petőfi Színházban emlékeztek meg kedden egy filmbemutatóval egybekötve.

Veszprém TV filmje egy Down szindrómás kislány életútját mutatja be. A szülők őszintén beszélnek arról az útkeresésről, mely az első pillanatok kétségbeesésétől napjainkig tartott. A Dórika – Boldogságunk története nézése közben szinte érezni lehetett a feltétel nélküli szeretet, ami Dóriból áradt, illetve amit a szülők sugároztak.

A filmben egy színes életet élő fiatal lányt láthatunk. Dórika egy csupa szív kislány, akinek a zenei érdeklődése és tehetsége mellett, igen jelentős sportsikereket tudhat maga mögött. Életében nagy sikernek számított a sikeres integráció a munka világába, hiszen 2016 őszétől, és még jelenleg is a Veszprémi Petőfi Színház alkalmazottja. Az alkotók kérésére a város intézményei önzetlenül csatlakoztak az elképzeléshez és segítették a megvalósítást.

Somody Zsuzsanna szerkesztő-rendező köszönetet mondott munkatársainak, a szülőknek, a színház dolgozóinak és a Kozmutza Flóra Általános iskola igazgatónőjének, akik nélkül ez a film nem jöhetett volna létre.

Filmjükkel, a Down-szindróma világnapján Dórika példáját bemutatva, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy sikerül a pozitív példa erejével segíteni a downosok elfogadását és befogadását. Céljuk, hogy a film minél több emberhez eljusson, és remélik, hogy ezzel itt Veszprémben is hagyományt tudnak teremteni a Down-szindrómások világnapját ünnepelve.

Krónusz-Riskó Annamária

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.