Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Európa Kulturális Fővárosa 2023: együttműködési megállapodást írt alá Veszprém és a Balatoni Szövetség

2017. március 22. 16:47 // Forrás: VMJV Polgármesteri Hivatala
A szövetség és a város közösen rögzítették Hévízen azon szándékukat, hogy fogalmazzanak meg olyan kulturális alapú térségfejlesztési elképzeléseket, amelyek erősítik és elősegítik a cím elnyerésének esélyét.

A megállapodást Porga Gyula, Veszprém város polgármestere és Balassa Balázs a Balatoni Szövetség elnöke látták el kézjegyükkel a Szövetség 2017. március 22-ei közgyűlésén, Hévízen.

"A mai napon aláírt együttműködési megállapodást Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Balatoni Szövetség elnökségével közösen dolgozta ki és terjesztette a Szövetség közgyűlése elé, amely egyhangúan támogatta annak hitelesítését.

A megyeszékhely által „Európa Kulturális Fővárosa 2023” cím elnyerésére benyújtani kívánt pályázata a közigazgatási határokon átnyúlva, a Balaton-térséggel közösen tervez megfogalmazni kulturális, társadalmi és gazdasági célú fejlesztési terveket. Ezáltal a térség egy turisztikai desztinációként jelenne meg a pályázatban. A BalatoniSzövetség közgyűlésén elhangzottak szerint, a felek egyetértenek abban, hogy ez arégiós szemlélet számos olyan új lehetőséget kínál minden fél számára, amelyek ez idáig kihasználatlanok voltak. Ebben a rendhagyó együttműködésben a Balaton-térség és Veszprém egymást erősíti, ahol minden szereplő nyertesként jelenik meg.

A közgyűlésen Porga Gyula elmondta, a megyeszékhely és a Balaton-térség érdekei és céljai mindig is ugyanazok voltak. Jelen megállapodás és az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” pályázat lehetőséget nyújt ahhoz, hogy ezen célok eléréséért közösen, együttműködésben dolgozzanak. A polgármester hozzátette, hogy a következő időszak feladatai közé tartozik az együttműködési megállapodás konkrét fejlesztési tervekkel való megtöltése, ennek érdekében pedig további párbeszédet kezdeményez a környék településeivel" - áll a Veszprémi Polgármesteri Kabinetiroda szerdán kiadott közleményében.

EKF
vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   2024. április 29. 17:13 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. 2024. április 26. 18:01 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.