Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pálinkás jó reggelt!

2009. április 29. 8:35
Tegnap este lehullt a lepel a csapatok hét lakat alatt tartott filmjéről, megosztották azt a nagyközönséggel. De hogy is volt ez?

A Nagysátorban tolongtak az emberek, ugyanis este a DIRH jóvoltából megtudhattuk, hogy miért pont Chelly kapta a Hotel VENthol ügyeletes csókkirály címét, hogy miért M ügynök menti meg a világot a VEN in Black élén, hogyan is lett Veszprémnek egy VEN Hefnere, na és, hogy mit keres itt Nyeste kapitány a Kalózokkal, a Bakonyi Betyárok közül pedig miért lett Bakfitty Jankó a kiválasztott? A film a kiválasztásukról és a kiképzésükről szólt, tehát nem irigyelte senki a DIRH-t, mert volt mit dolgozni velük.

Az est egyik fénypontjának tekinthető a Bakonyi Betyárok főműsora. Egy kisebb színdarabból újfajta lányfogó technikákat leshettek el a férfiak, olyan betyárosat, hiszen egy kislány sem tud ellenállni a megpödört bajusznak. A népmesékhez híven, itt is megküzdöttek néptánclépésekkel a kiválasztott lyány kegyeiért. Csapatfilmjük Bakfitty Jankóról szólt, aki egész életében tudta, hogy különleges, csak várta az alkalmat, hogy megcsillanjon a felkelő nap sugara megpödört bajszán. Szerencsére mindenki elmúlt már 18 bajuszcentiméter, mert jól tudjuk, hogy a betyároknál ez alapkövetelmény, így a filmet mindenki nyugodtan nézhette végig.

A történet során kibontakozó szerelmi szál és a tanárok bevonása az előadásba nagy sikert aratott, hát még a felvillanó reklám helyek. A happy end-et pedig mindenki szereti, s nem is lehetett ez másként, hiszen a mi Jankónk nagyon jól tudta, hogyan kell milliomosra kártyáznia magát ahhoz, hogy önfeledten iszogathassa a pálinkáját. Esze az van, de józan még talán soha nem volt. Egy betyárlakodalom után már csak a világmegváltó VENkódex hiányzott boldogságához, gondolom mindenki sejti: sikerült! Amivel belopták magukat a közönség szívébe, hogy a többi csapatot is bevonták műsorukba, s ez jól jött, hiszen mindenki türelmetlenül várta, hogy a Hotel VENthol felcsavarja a szőnyeget. A technika ördöge azonban tegnap este sem aludt, így csütörtökig várnunk kell a limbó lázra, azaz Chellyék főműsorára.

A táncos lábú fiatalok persze nem olvadtak el egy kis esőtől, így a csapatkocsmákban beindulhatott az élet, hogy aztán reggel együtt mondhassuk hazafelé: Pálinkás jó reggelt Veszprém!

Janni Anikó
további cikkek
Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Táncsics Mihály középiskola Korszerű pályán sportolhatnak a táncsicsos diákok Százmillió forint értékben újították fel a Táncsics Mihály Technikum sportpályáját. tegnap 14:13 Rangos elismerést kapott a Paszta Rangos elismerést kapott a Paszta Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza. 2023. szeptember 28. 12:34 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28 Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is. 2023. szeptember 22. 13:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.