2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Pálinkás jó reggelt!

2009. április 29. 8:35
Tegnap este lehullt a lepel a csapatok hét lakat alatt tartott filmjéről, megosztották azt a nagyközönséggel. De hogy is volt ez?

A Nagysátorban tolongtak az emberek, ugyanis este a DIRH jóvoltából megtudhattuk, hogy miért pont Chelly kapta a Hotel VENthol ügyeletes csókkirály címét, hogy miért M ügynök menti meg a világot a VEN in Black élén, hogyan is lett Veszprémnek egy VEN Hefnere, na és, hogy mit keres itt Nyeste kapitány a Kalózokkal, a Bakonyi Betyárok közül pedig miért lett Bakfitty Jankó a kiválasztott? A film a kiválasztásukról és a kiképzésükről szólt, tehát nem irigyelte senki a DIRH-t, mert volt mit dolgozni velük.

Az est egyik fénypontjának tekinthető a Bakonyi Betyárok főműsora. Egy kisebb színdarabból újfajta lányfogó technikákat leshettek el a férfiak, olyan betyárosat, hiszen egy kislány sem tud ellenállni a megpödört bajusznak. A népmesékhez híven, itt is megküzdöttek néptánclépésekkel a kiválasztott lyány kegyeiért. Csapatfilmjük Bakfitty Jankóról szólt, aki egész életében tudta, hogy különleges, csak várta az alkalmat, hogy megcsillanjon a felkelő nap sugara megpödört bajszán. Szerencsére mindenki elmúlt már 18 bajuszcentiméter, mert jól tudjuk, hogy a betyároknál ez alapkövetelmény, így a filmet mindenki nyugodtan nézhette végig.

A történet során kibontakozó szerelmi szál és a tanárok bevonása az előadásba nagy sikert aratott, hát még a felvillanó reklám helyek. A happy end-et pedig mindenki szereti, s nem is lehetett ez másként, hiszen a mi Jankónk nagyon jól tudta, hogyan kell milliomosra kártyáznia magát ahhoz, hogy önfeledten iszogathassa a pálinkáját. Esze az van, de józan még talán soha nem volt. Egy betyárlakodalom után már csak a világmegváltó VENkódex hiányzott boldogságához, gondolom mindenki sejti: sikerült! Amivel belopták magukat a közönség szívébe, hogy a többi csapatot is bevonták műsorukba, s ez jól jött, hiszen mindenki türelmetlenül várta, hogy a Hotel VENthol felcsavarja a szőnyeget. A technika ördöge azonban tegnap este sem aludt, így csütörtökig várnunk kell a limbó lázra, azaz Chellyék főműsorára.

A táncos lábú fiatalok persze nem olvadtak el egy kis esőtől, így a csapatkocsmákban beindulhatott az élet, hogy aztán reggel együtt mondhassuk hazafelé: Pálinkás jó reggelt Veszprém!

Janni Anikó

További cikkek

Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.