2020. május 25. // Orbán névnap

Pálinkás jó reggelt!

2009. április 29. 8:35
Tegnap este lehullt a lepel a csapatok hét lakat alatt tartott filmjéről, megosztották azt a nagyközönséggel. De hogy is volt ez?

A Nagysátorban tolongtak az emberek, ugyanis este a DIRH jóvoltából megtudhattuk, hogy miért pont Chelly kapta a Hotel VENthol ügyeletes csókkirály címét, hogy miért M ügynök menti meg a világot a VEN in Black élén, hogyan is lett Veszprémnek egy VEN Hefnere, na és, hogy mit keres itt Nyeste kapitány a Kalózokkal, a Bakonyi Betyárok közül pedig miért lett Bakfitty Jankó a kiválasztott? A film a kiválasztásukról és a kiképzésükről szólt, tehát nem irigyelte senki a DIRH-t, mert volt mit dolgozni velük.

Az est egyik fénypontjának tekinthető a Bakonyi Betyárok főműsora. Egy kisebb színdarabból újfajta lányfogó technikákat leshettek el a férfiak, olyan betyárosat, hiszen egy kislány sem tud ellenállni a megpödört bajusznak. A népmesékhez híven, itt is megküzdöttek néptánclépésekkel a kiválasztott lyány kegyeiért. Csapatfilmjük Bakfitty Jankóról szólt, aki egész életében tudta, hogy különleges, csak várta az alkalmat, hogy megcsillanjon a felkelő nap sugara megpödört bajszán. Szerencsére mindenki elmúlt már 18 bajuszcentiméter, mert jól tudjuk, hogy a betyároknál ez alapkövetelmény, így a filmet mindenki nyugodtan nézhette végig.

A történet során kibontakozó szerelmi szál és a tanárok bevonása az előadásba nagy sikert aratott, hát még a felvillanó reklám helyek. A happy end-et pedig mindenki szereti, s nem is lehetett ez másként, hiszen a mi Jankónk nagyon jól tudta, hogyan kell milliomosra kártyáznia magát ahhoz, hogy önfeledten iszogathassa a pálinkáját. Esze az van, de józan még talán soha nem volt. Egy betyárlakodalom után már csak a világmegváltó VENkódex hiányzott boldogságához, gondolom mindenki sejti: sikerült! Amivel belopták magukat a közönség szívébe, hogy a többi csapatot is bevonták műsorukba, s ez jól jött, hiszen mindenki türelmetlenül várta, hogy a Hotel VENthol felcsavarja a szőnyeget. A technika ördöge azonban tegnap este sem aludt, így csütörtökig várnunk kell a limbó lázra, azaz Chellyék főműsorára.

A táncos lábú fiatalok persze nem olvadtak el egy kis esőtől, így a csapatkocsmákban beindulhatott az élet, hogy aztán reggel együtt mondhassuk hazafelé: Pálinkás jó reggelt Veszprém!

Janni Anikó

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap