2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Diákok alakítottak parlamentet a veszprémi városházán

2017. április 22. 4:30
Ötödik alkalommal rendezték meg pénteken a Zöld Diákparlamentet a Városházán, amin a város általános és középiskolás diákjai a környezetvédelem fontosságáról tanácskoztak.

A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BaBaKo) által kétévente megrendezett Föld Napjához kapcsolódó programot Némedi Lajos alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében a diákok döntéseinek fontosságát emelte ki, továbbá azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ne csak meghallgassák az itt elhangzó előadásokat, hanem alkalmazzák azt a hétköznapok során.

A Veszprémi Szakképzési Centrum fontosnak tartja a környezet védelmét és a fenntarthatóságot. Közösen kell azon dolgoznunk, hogy visszaszorítsuk a környezetszennyezést, a fényszennyezést, és visszaszorítsuk a globális felmelegedést. A Zöld Diákparlament ennek egy lényeges eleme - mondta Schindler Lászlóné főigazgató.

Hontai-Cziráki Marianna a Klik szakmai igazgatóhelyettese a köznevelés ügyéről elmondta, a környezettudatosságra való nevelés egy komplex és integrált nevelési folyamat, ezért nem szűkíthető le csak az iskolai tanórák ismeretszerzésére. Az erdei iskolák, a témahetek, a tanulmányi kirándulások mind ezen ismeretek bővítését célozzák, melyben a BaBako fontos partnere az iskoláknak.

A parlament idei ülésének mottója a Veszprém a „KLÍMASZTÁR” és ÖKOVÁROS volt. Ennek keretében az egész napos rendezvényen a fiatalok egyebek mellett a fenntartható városüzemeltetésről, és a fenntarthatóságra való nevelés legújabb eredményeiről hallhattak előadásokat a Városházán, délután pedig a Kolostorok és kertek rendezvénytéren rendeztek terepi vetélkedőket és ökológiai játékokat. Az V. Zöld Diákparlamenten 18 iskola tanárjai, diákai és küldöttei vettek részt.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
A szakképzési centrumok megjelenésével új irányt vett a hazai munkaerőpiac is. A hiányszakmákban kezd ismét megjelenni a szakképzett munkaerő, erre pedig a fizetések is reagáltak. Több esetben már egy szakképzett ember bére felveszi a versenyt a diplomáséval.
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Több mint 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön.
Most először indult képzés távoktatási tagozaton a Pannon Egyetemen
Most először indult képzés távoktatási tagozaton a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar most februárban induló szemeszterében már távoktatási formában is elkezdhettek képzést a hallgatók.