2022. május 29.
//
Magdolna névnap

Diákok alakítottak parlamentet a veszprémi városházán

2017. április 22. 4:30
Ötödik alkalommal rendezték meg pénteken a Zöld Diákparlamentet a Városházán, amin a város általános és középiskolás diákjai a környezetvédelem fontosságáról tanácskoztak.

A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont (BaBaKo) által kétévente megrendezett Föld Napjához kapcsolódó programot Némedi Lajos alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében a diákok döntéseinek fontosságát emelte ki, továbbá azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ne csak meghallgassák az itt elhangzó előadásokat, hanem alkalmazzák azt a hétköznapok során.

A Veszprémi Szakképzési Centrum fontosnak tartja a környezet védelmét és a fenntarthatóságot. Közösen kell azon dolgoznunk, hogy visszaszorítsuk a környezetszennyezést, a fényszennyezést, és visszaszorítsuk a globális felmelegedést. A Zöld Diákparlament ennek egy lényeges eleme - mondta Schindler Lászlóné főigazgató.

Hontai-Cziráki Marianna a Klik szakmai igazgatóhelyettese a köznevelés ügyéről elmondta, a környezettudatosságra való nevelés egy komplex és integrált nevelési folyamat, ezért nem szűkíthető le csak az iskolai tanórák ismeretszerzésére. Az erdei iskolák, a témahetek, a tanulmányi kirándulások mind ezen ismeretek bővítését célozzák, melyben a BaBako fontos partnere az iskoláknak.

A parlament idei ülésének mottója a Veszprém a „KLÍMASZTÁR” és ÖKOVÁROS volt. Ennek keretében az egész napos rendezvényen a fiatalok egyebek mellett a fenntartható városüzemeltetésről, és a fenntarthatóságra való nevelés legújabb eredményeiről hallhattak előadásokat a Városházán, délután pedig a Kolostorok és kertek rendezvénytéren rendeztek terepi vetélkedőket és ökológiai játékokat. Az V. Zöld Diákparlamenten 18 iskola tanárjai, diákai és küldöttei vettek részt.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
A szeretet és a szerelem filozófiája köré épült a Pannon Kultúrklub legutóbbi beszélgető-estje a Papírkutyában.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Két évvel ezelőtt volt a Trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, ennek apropójából tartottak konferenciát 2020-ban az egyetemen. Az elhangzott előadásokból végül könyv is született, ennek a bemutatóján jártunk.
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
Általános iskolások keze munkáját dicsérik azok a kis homokfutó autók, amelyeket a Szakipark projekt keretében meghirdetett pályázaton készítettek el különböző fa- és fémelemek megmunkálásával. A legügyesebb alkotásokat kedden díjazták az iparos parkban, ahol szóba került az is, hogyan kapcsolódik ez a játékos program a térség egyik legnagyobb ipari beruházáshoz.