Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mocsai számára a család a legfontosabb

2009. április 30. 15:14
A magyar kézilabdasport egyik, ha nem a legnagyobb szaktekintélye, Mocsai Lajos látogatott el kedd este a Veszprémi Egyetemi Napokra.

A Dunaferr elleni mérkőzés fáradalmaival és Perics komoly sérülése miatt aggódva érkezett meg Mocsai Lajos az egyetemi napokra, ahol a hallgatóktól zsúfolásig megtelt terem várta. A veszprémi férfi kézilabdacsapat mestere félretette a problémákat, és nagy lelkesedéssel válaszolt a feltett kérdésekre.

Pillanatok alatt közvetlen hangulat alakult ki a teremben, Mocsai Lajos könnyen megtalálta a közös hangot az egyetemistákkal, ami nem csoda, hiszen évtizedes pedagógusi múlt áll a háta mögött. Szó esett szakmai kérdésekről, családról, magánéletről egyaránt, a hallgatóság egy szeletnyi élettapasztalatot kapott a széles látókörű edzőtől.

Már a beszélgetés elején kiderült, hogy Mocsai Lajos számára a család a legfontosabb, bárhova sodorta a sors, a szűk családi körre mindig szakított időt. Bizonytalan anyagi háttérrel négy gyermeket vállalt feleségével, Virginiával, mindig számíthattak egymásra. A Balatonlelle melletti nyaralójuk a béke szigetét jelenti számukra, és a vasárnapi ebédek is összetartják a családot, ahol rendszerint tartalmas beszélgetéseket folytatnak. Mocsai Lajos büszkén mesélt arról, hogy felesége a mai napig Somogy megye magasugró-csúcstartója 180 centiméterrel.

Bizalmasan mesélt a hatgólos előnyt követően elbukott olimpiai döntőről, amit sokan kudarcként ítéltek meg, ugyanakkor az olimpiai ezüstérem Sydneyben is kiemelkedő eredménynek számított, és most is összetennénk érte a két kezünket.

Mocsai Lajos szenvedélyes érveléssel könnyen meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy a kézilabda művészet, ahol a tökéletes mozdulatok kidolgozása mellett a stratégiai gondolkodásmód is kiemelt szerepet kap.

A beszélgetés végén lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a mesteredzőnek, amit ki is használtak résztvevők, majd hosszas tapssal köszönték meg neki, hogy megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Többen személyesen is odamentek hozzá feltenni egy-egy kérdést vagy dedikáltatni a karriertörténetét bemutató könyvet. A szervezők sikeresnek ítélték a programot, a hallgatóság bölcs gondolatokkal gazdagodott.

Németh Attila
további cikkek
“Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… 2023. szeptember 26. 16:28 Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is. 2023. szeptember 22. 13:10 Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász Az iskolakezdés terheit csökkenti a Katolikus Karitász, akik a főegyházmegyében több mint félezer diáknak segítenek. 2023. szeptember 13. 11:33 Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Ünnepélyes keretek között nyitották meg az új tanévet, az elmúlt évek legsikeresebb felsőoktatási felvételi időszakát koronázta meg a ceremónia, ami egyben központi évnyitó volt. Egyúttal megemlékeztek dr. Gaál Zoltán professzor emeritusról, s felavatták az egyetem korábbi rektorának szobrát. 2023. szeptember 11. 21:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.