2020. május 25. // Orbán névnap

Mocsai számára a család a legfontosabb

2009. április 30. 15:14
A magyar kézilabdasport egyik, ha nem a legnagyobb szaktekintélye, Mocsai Lajos látogatott el kedd este a Veszprémi Egyetemi Napokra.

A Dunaferr elleni mérkőzés fáradalmaival és Perics komoly sérülése miatt aggódva érkezett meg Mocsai Lajos az egyetemi napokra, ahol a hallgatóktól zsúfolásig megtelt terem várta. A veszprémi férfi kézilabdacsapat mestere félretette a problémákat, és nagy lelkesedéssel válaszolt a feltett kérdésekre.

Pillanatok alatt közvetlen hangulat alakult ki a teremben, Mocsai Lajos könnyen megtalálta a közös hangot az egyetemistákkal, ami nem csoda, hiszen évtizedes pedagógusi múlt áll a háta mögött. Szó esett szakmai kérdésekről, családról, magánéletről egyaránt, a hallgatóság egy szeletnyi élettapasztalatot kapott a széles látókörű edzőtől.

Már a beszélgetés elején kiderült, hogy Mocsai Lajos számára a család a legfontosabb, bárhova sodorta a sors, a szűk családi körre mindig szakított időt. Bizonytalan anyagi háttérrel négy gyermeket vállalt feleségével, Virginiával, mindig számíthattak egymásra. A Balatonlelle melletti nyaralójuk a béke szigetét jelenti számukra, és a vasárnapi ebédek is összetartják a családot, ahol rendszerint tartalmas beszélgetéseket folytatnak. Mocsai Lajos büszkén mesélt arról, hogy felesége a mai napig Somogy megye magasugró-csúcstartója 180 centiméterrel.

Bizalmasan mesélt a hatgólos előnyt követően elbukott olimpiai döntőről, amit sokan kudarcként ítéltek meg, ugyanakkor az olimpiai ezüstérem Sydneyben is kiemelkedő eredménynek számított, és most is összetennénk érte a két kezünket.

Mocsai Lajos szenvedélyes érveléssel könnyen meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy a kézilabda művészet, ahol a tökéletes mozdulatok kidolgozása mellett a stratégiai gondolkodásmód is kiemelt szerepet kap.

A beszélgetés végén lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a mesteredzőnek, amit ki is használtak résztvevők, majd hosszas tapssal köszönték meg neki, hogy megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Többen személyesen is odamentek hozzá feltenni egy-egy kérdést vagy dedikáltatni a karriertörténetét bemutató könyvet. A szervezők sikeresnek ítélték a programot, a hallgatóság bölcs gondolatokkal gazdagodott.

Németh Attila

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap