2020. május 25. // Orbán névnap

Mozdulj Pannon!

2009. május 1. 11:43
A buli és a szórakozás mellett a sport is szerepet kapott a VEN-en, idén is a foci volt a legnépszerűbb az egyetemisták körében.

A Testnevelés és Sport Intézet kezdeményezésére tavaly rendezték meg először a Mozdulj Pannon! elnevezésű sportnapot, mely idén is szerepet kapott a VEN-en.

Hétfőn egész nap zajlottak a labdarúgás küzdelmei a Stadion négy részre felvonalazott füves pályán, végül a hármas döntőben magabiztos játékkal a Tolna megye legénysége diadalmaskodott, megelőzve a Horny Piles és az A-Team csapatát. A hölgyek mezőnyében a Rabble csapata nyerte meg a döntőt a Miss Sporty ellen.

  

A kosárlabda mérkőzéseket szerdán délelőtt rendezték a Tornacsarnokban, ahol a streetball szabályai szerint küzdöttek meg egymással a csapatok.

Szerda délután a kerékpársport kedvelői részt vehettek egy szervezett túrán, mely Veszprémből indult, a bringások kerékpárúton haladtak Szentkirályszabadjáig, majd murvás-földes úton jutottak el Felsőörsre, ahonnan egy erdei ösvényen Lovasig tekertek. A Római úton haladtak Káptalanfüreden át Balatonalmádiig, ahol újra rátértek a kerékpárútra és meg sem álltak Veszprémig.

Az egyetemi napok keretein belül bonyolították le a hagyományos Egyetem Kör futóversenyt, ahol a részvevők az „A” épület elől indulva egy nagy kört tettek meg az egyetem épületei körül, végül az „N” épületnél értek célba.

    

Aki nem akart versenyezni, csak egy kicsit átmozgatni magát, szerda délelőtt tollaslabdázhatott vagy a délben kezdődő VEN-aerobikon sportolhatott a Munkacsarnokban. Akik még ennyire sem szerettek volna fizikálisan elfáradni, szerdán és csütörtökön vehetett részt a VEN-póker küzdelmein.

Egy extrémnek nevezhető sport is szélesítette a palettát: a felső kampuszon a vállalkozó szelleműek kipróbálhatták tudásukat rekeszmászásban is.

Németh Attila

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap