Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
13°C

Könnyed MKB-siker az elődöntőben / MKB Veszprém KC–PLER KC 38:29 (21:13)

2009. május 1. 20:03
Kilenc góllal győzött a veszprémi kézilabdacsapat a rájátszás elődöntőjében a vendég PLER KC ellen. Helyzetjelentés Peric sérülése után.

Eklemovics és Vujin góljaival 3:0-s villámrajtot vett a Veszprém. A magyar bajnok kapuját a sérült Peric távollétében Liszaki őrizte. Tíz perc elteltével őrizte előnyét a Veszprém (6:3), majd Lushnikov első és Eklemovics újabb találatának köszönhetően sikerült meglépnie a hazaiaknak. Vendég időkérés után ismét közelebb lopta magát a fővárosi együttes, Harsányi és Pordán is mattolta a veszprémi hálóőrt (9:6). A folytatásban Liszkai többször is remekül hárított, miközben társai háromszor is bevették a szlovák válogatott Paul kapuját (12:6). Húsz perc elteltével tovább fokozta a tempót Mocsai Lajos együttese. Perez két bombájával, és Vilovski jól helyezett lövésével már nyolc volt a bakonyiak fórja (17:9). A szünetig őrizni is tudta előnyét az MKB, másodpercekkel a dudaszó előtt Iváncsik Gergő ejtette át a rivális portását (21:13).

Sesum, Iváncsik Tamás és Korazija is beállt a folytatásban. A játékrész elején felváltva estek a gólok. A mieinknél Vujin és Sesum cipelte a hátán együttesét, a 41. percben utóbbi lövésével vezettünk először tízzel (26:16). A találkozó ezen periódusa már kiegyenlítettebb játékot hozott. A bakonyiaknál Vujin, a túloldalon pedig a válogatott kerettag Baloghnak köszönhetően nem változott a különbség a két együttes között. Tíz perccel a lefújás előtt pedig Sesum alakította 31:21-re az állást. A végjátékban Andorka váltotta Liszkait. Lushnikov pedig támadásban is remekelt, két büntetőt is higgadtan értékesített, s akcióból is betalált. A publikum óriási tapssal honorálta a védekező specialista alakítását. Úgy tűnt, hogy az orosz játékos góljával – a Dunaferr elleni találkozóhoz hasonlóan – ismét tízgólos sikert arat a csapatunk, Pordán azonban még betalált az utolsó percben (38:29).

A két győzelemig tartó párharc állása így 1:0 a magyar bajnok javára. Folytatás a fővárosban, május 6-án (szerdán), ahol a mienk újabb győzelme már bajnoki döntőt érhet.


 

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, elődöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém KC–PLER KC 38:29 (21:13)
Veszprém, 2000 néző. Vezette: Nagy, Turóczi
Veszprém: Liszkai – Gulyás 2, Vujin 9 (3), Eklemovics 4, Vilvovski 4, Ilyés 2, Iváncsik G. 2. Csere: Andorka (kapus), Lapcevic, Lushnikov 4 (2), Perez 5, Korazija 2, Iváncsik T. 1, Sesum 3. Vezetőedző: Mocsai Lajos
PLER: Paul – Rév 3 (2), Harsányi 4, Kocsi 4, Bakos 2, Pordán 5, Lékai 2.
Csere: Novák (kapus), Forgács 3, Lendvay, Balogh 6 (1), Füleki.
Vezetőedző: Nagy Károly
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3

Edzői nyilatkozatok

Nagy károly: – Játékosaim – elsősorban védekezésben – túlságosan tisztelték az ellenfelet. A támadójátékunk pedig lassú és körülményes volt. A második játékrészben mutatott játékkal már elégedettebb vagyok, de hiszem, hogy tudunk ennél sokkal jobban játszani.

Mocsai Lajos: Agresszív, nyitott védelem ellen játszottunk. Az első félidőben kapott 13 góllal elégedett vagyok. Liszkai játékával elégedett vagyok, s Lushnikov produkciójában sem kellett csalódnom. Nagyon komolyan készülünk a szerdai meccsre. A mai napon mutatott játéknál többre vagyunk képesek.

Az MKB Veszprém KC vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a Dunaferr ellen a veszprémi csapatkapitány, Dejan Peric bicepszének egyik feje leszakadt. Platina és csontcsavarokkal került rögzítésre az izomcsoport. Peric átesett az operáción, s a karját már közvetlenül a beavatkozás után tudta mozgatni. 7-9 nap múlva kerülhet sor a varratszedésre, utána pedig az intenzív rehabilitáció következhet. Mocsai Lajos egyelőre nem tudta megmondani, hogy a klasszis mikor térhet vissza a pályára.
A mesteredző hangsúlyozta, hogy Liszkai adottságbeli képességei megvannak ahhoz, hogy pótolni tudja a világklasszis hálóőrt. Mocsai bízik benne, hogy a fiatal portás fel fog nőni a feladathoz. Érzi benne az ehhez szükséges tartást és a nyugalmat.  

Galéria
Könnyed MKB-siker az elődöntőben
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.