2023. január 30.
//
Martina névnap

Majd negyed évszázad után az elitben / Beérett a csapat hétéves munkája

2009. május 3. 19:20
A Veszprém Beton KC révén újra első osztályú női kézilabdacsapata van városunknak!

Komoly eséllyel, nagy akarattal és határozott célt kitűzve indult neki Gyurka János együttese a szezonnak, de a feljutást eredményező út nem volt akadályoktól mentes. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is szinte az egész évadot átölelő sérüléshullám sújtotta a csapatot, de egy pillanatig sem tévesztették szem elől a lányok a hőn áhított célt, melynek köszönhetően megérdemelten léphetik át az első osztály képzeletbeli kapuját.

A legutóbbi, Szombathely elleni hazai bajnokin akadozott a gépezet, nem ment olyan jól a játék, mégis magabiztos győzelmet aratott a csapat. Kozármislenybe is esélyesként érkeztek a lányok, a kötelező győzelem terhével a vállukon.

A mérkőzés első felében érződött a Beton játékán, hogy van tétje a mérkőzésnek. Kissé kapkodva, sok technikai hibával játszottak a lányok, de az akarással ezen a találkozón sem volt gond, így ha minimális előnnyel is, de 15:14-es vendég vezetéssel vonulhattak félidei pihenőre a csapatok.

A második játékrészben feljavult a veszprémi lányok játéka, a fontos pillanatokban kellően tudtak koncentrálni, így szépen fokozatosan felőrölték az ellenfelüket. Minden játékos lehetőséget kapott, és a mérkőzés vége igazi örömkézilabdát és hatgólos veszprémi sikert hozott. Ezzel a győzelemmel három fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont a Beton előnye a nagy rivális Szekszárd ellen, ami már matematikailag is behozhatatlan, vagyis Veszprémnek újra első osztályú női kézilabdacsapata van!

- Még nem igazán fogták fel a lányok a történteket, így még nem is tudnak felszabadultan örülni a sikernek. Egész évben koncentráltan, keményen dolgoztunk, minden ellenfelünk kettőzött akarással készült ellenünk. Az utolsó két mérkőzésünk igazi presztizscsata lesz, de remélem, hogy felszabadultan tudunk játszani – mondta Gyurka János, a veszprémiek mestere, aki nemcsak a feljutást harcolta ki a Betonnal, hanem látványos kézilabdát eredményező csapatszerkezetet is sikerült kialakítania.

 

  

 

Hidrostop-Kozármisleny – Veszprém Beton KC 24:30 (14:15)
Néző: 100 fő, vezette: Kopornyik Zsolt, Kovács Péter
Kiállítás 4 perc ill. 2 perc
Hétméteresek: 7/3 illetve 5/4

A Veszprém Beton KC pályára lépett csapata:
Fekete Csilla, Bognár Zsuzsanna 2, WEIGEL ZITA 9/3, Koszorús Katalin 1, Velky Viktória 1, Dr. Karsai Dóra 2, HORVÁTH VIKTÓRIA 5,
Lengyel Edit, Baranyai Bettina, FÖLDES VIKTÓRIA 6, Szekeres Kinga 2, Smidéliusz Júlia 1, Szabadfi Ágnes 3, Kerekes Krisztina

A Kozármisleny legjobb góllövői:
Groszbics Andrea 6, Schidelhuth Nóra 5

 

A Veszprém Beton KC első osztályba jutott csapata:

Álló sor (balról jobra): Barabás Árpád elnök, Lengyel Edit, Smidéliusz Júlia,  Dr. Karsai Dóra, Weigel Zita, Németh Kriszta, Kerekes Krisztina, Horváth Viktória, Földes Viktória, Velky Viktória, Gyurka János edző.
Térdelnek: Koszorús Katalin, Bognár Zsuzsanna, Szabadfi Ágnes, Baranyai Bettina, Molnár Réka, Szekeres Kinga, Nánai Judit, Somogyi Alexandra.
A képről Fekete Csilla és Vida Ingrid hiányzik.
 

Németh Attila