Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Füredi siker a Mezőkövesd ellen

2009. május 4. 10:18 // Forrás: dr. Király G. István - Balatonfüredi KC
Kiváló kapusteljesítményének köszönhetően győzelemmel kezdte a rájátszást a Balatonfüredi KC.

A hazaiak kapusai éppen csak gólt nem dobtak, bár Szathmárinak nem sok hiányzott hozzá. A világváloatott kapus, így is duplán teljesített, hiszen kíváló első félidei teljesítménye után a második játékrész utolsó perceire beállt - még serdülő korú - tanítványa, Szász Zsolt Gergő is 60%-os teljesítménnyel védett. Ezzel végleg porrá zúzta a kövesdi támadók önbizalmát, akiket előtte Szabó Imre kergetett a kétségbeesésbe. Volt, amikor háromszor egymás után fogta meg az újabb és újabb próbálkozásaikat, a füredi nézők ollézása közepette. Volt, hogy a védők rászóltak egymásra: hagyjad - és a fürediek Jimmyje meg szemtelen nyugalommal kipiszkálta a legrafináltabb lövéseket is. A nagy különbségű hazai siker egyértelműen a kapusok javára írható, hiszen a vendégek eljutottak a helyzetekig, de akkor ott álltak velük szemben a füredi cerberusok és ezen a májusi estén ez elégnek bizonyúlt.

Kellett is ez a jó teljesítmény, hiszen a hazai védelem meghatározó játékosa, Kis Ákos már a 18. percben összeszedte a második kiállítását, majd a 32. percben egy ártatlan szituációban a kövesdi Rácz-al az együttes kiállítás sorsára jutva, a harmadik 2 percével megkapta a pirosát is. Ám lehet, hogy ezen a napon Szabó Imre elé elég lett volna öt védő is. Persze segített, hogy az idősebbik Horváth fivér helytállt az öccse mellett Kis elárvult helyén.

Pedig az első játékrész hajrájáig nem tünt úgy, hogy itt ilyen fölényes hazai siker fog születni. A kövesdiek rendre egalizálták a hazai előnyöket, sőt a 12. percben a vezetést is átvették. A fürediek csak 7:9 után kapcsoltak, hogy több kell a közönségük által joggal várt sikerhez. Ekkor egy gyors 4:0-al fordítottak, majd egy 3:1-el megnyugtató négygólos előnnyel vonulhattak a pihenőre.

A második játékrész elején szép fokozatosan növelték az előnyüket és a Szabó Imrétől megbabonázott vendégek ellen a 49. percben már tíz góllal is vezettek. Velky mester minden nevezett játékosának bizalmat szavazott, akik szinte kívétel nélkül éltek is ezzel. A szimpatikus vendégek ekkor sem adták fel. Ennek köszönhetik, hogy a végére tizen belül tudták tartani a hazaiakat.

Szerdán újabb nehéz meccs vár mindkét csapatra. A kövesdiek Tatabányára látogatnak, a fürediek meg Veszprémbe. No nem az MKB-hoz, hanem a füredi csarnok foglaltsága miatt a sok emlékezetes csatát megért Március 15-e utcai - immár kis - veszprémi arénában fogadják a Debrecen csapatát. A fürediek szerencséjére Szathmárinak, Pásztornak, Tombornak, Kis Ákosnak ez nem lesz idegen pálya és remélik, hogy a füredi drukkereken kívül számos veszprémi is kiváncsi lesz rájuk!

Budapest Bank férfi kézilabda liga, rájátszás az 5-8. helyért:
Balatonfüredi KC–Mezőkövesdi KC 28:20 (14:10)
Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos
Balatonfüred: SZATHMÁRI - Tombor 4 (1), BAKOS D. 4, Kis Á. 1, KOVÁCS GY. 3, Salamon, Pásztor 5. Csere: SZABÓ I., SZÁSZ (kapusok), HORVÁTH R. 3, Lelkes 2, Horváth Sz. 3, Frey J. 3, Bakó. Vezetőedző: Velky Mihály
Mezőkövesd: SZABÓ P. - Papic 2, Bécsi 3, BAJORHEGYI 3, MILICSEVICS 4, Fekete 4, Juhász 1. Csere: Tóth K. (kapus), Padla 1 (1), Nyeste 1, Varga 1, Zele, Rácz, Molnár. Vezetőedző: Rosta István
Az eredmény alakulása. 11. p.: 6:5. 13. p.: 7:9. 24. p.: 11:9. 34. p.: 16:12. 44. p.: 21:13. 50. p.: 25:15
Kiállítások: 10 perc + kizárás, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1

Edzői nyilatkozatok:

Velky Mihály: - Jó védekezéssel és kiváló kapusteljesítményekkel felőröltük ellenfelünket.
Rosta István: - A profibb Füred minden hibánkat kihasznált, és megérdemelten győzött.

A tópartiak legközelebb május 6- án (szerdán) 18 órától lépnek pályára, amikor a Debrecen együttesét fogadják Veszprémben, a Március 15. utcai csarnokban.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.