Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ez most átjött!

2009. május 4. 11:33
A botrányba fulladt koncert után öt évvel újra a VEN színpadára állt a United. Pély Barnával, az együttes frontemberével beszélgettünk.

Létezik-e valódi csajozós kamumese?
Bár a dalt, amiben ez a mondat szerepel, nem konkrét eset, sokkal inkább az élet ihlette, ugyanakkor előfordult már néhány alkalom, amikor volt kamuzás. Úgy gondolom, ez hozzátartozik az igazsághoz, és a Hófehér Jaguár című szám ettől válik hitelessé és időtállóvá.

Van a tarsolyban lekoptatós kamuszöveg is?
Úgy érzem nemigen van rá szükség, de ha kellene, a helyzet szülné.

Egyedülálló koncertet állítottatok össze idén a VEN-re. Mitől volt az este különleges?
Egy évvel ezelőtt egy másik formációnk is született a United mellett. Funk Survivors néven újjá alakultunk, és rhythm & blues alapú zenéket, alternatív funkot játszunk. Művházas közegben eddig is sikerrel szerepeltünk vele, most viszont szeretnénk kicsit szélesebb körben is bevezetni. A United mellett ez nagy kihívás, viszont úgy érzem, hogy a veszprémi bemutatón jól tudtuk kombinálni a legújabb zenéket és a már bevált dalokat is.

Milyen különbséget tapasztalsz a mostani fesztiválok, egyetemi napok, illetve a Te főiskolai éveidben rendezett bulik közt?
Ez nagyon érdekes dolog, és nincs is igazán összehasonlítási alapom a témában, mivel már a főiskolai éveim alatt is inkább fellépőként szerepeltem, bár főleg klubokban. Amikor elkezdtem zenélni, már akkor is hasonlóak voltak ezek a rendezvények. Természetesen évről-évre mindig bejön valami újdonság, de alapvetően a hallgatók nem változtak annyit. Főiskolai tanárként is ezt tapasztalom: a csapásvonalak alapvetően nem megmaradnak. A diákok akkor is, és most is igyekeznek megúszni a vizsgákat, hétvégén pedig berúgni és szórakozni szeretnének. Mint tanár szembesültem csak azzal, hogy mennyire link tud lenni egy diák, de visszagondolva magamra, én is az voltam. Ez a dolgok rendje.

Öt évvel ezelőtt is itt voltatok a VEN-en, de nem maradtatok túl sokáig a színpadon, aminek nagy visszhangja volt az egyetemisták közt is. Mit tudnál mondani az esetről?
Veszprémbe mindig nagyon szívesen jövünk zenélni, az a koncert sem a közönség miatt szakadt félbe. A probléma a hangosítással volt, amin egyszerűen lehetetlen volt játszani, és ezt a mai napig így gondolom. Természetesen nem azért zenélek, hogy lejöjjek a színpadról, hanem, hogy fent maradjak, ahogy idén is történt.

Sok koncerten túl vagytok már, melyik volt a legextrémebb szituáció, amibe zenélés közben kerültetek?
Még a United előtti időszakban volt, Nyergesújfalun játszottunk egy Madison nevű klubban. Voltak olyan bulik, hogy egyszerűen nem tudtunk kimenni a helyszínről, az ablakon keresztül menekültünk. Amikor visszahívtak minket, akkor is az ablakon át másztunk vissza.

A másik eset kb. 8 éve volt. A hölgyek koncert közben néha érdekes dolgokat tudnak produkálni, főleg ha isznak. Volt részükről magamutogatás rendesen, de ma már ez nem jellemző.

Kocsis Sándor
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.