2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Gerebics bronzérmes a kairói világkupán

2009. május 6. 20:44
index.hu/MTI
A balatonfűzfői sportlövú harmadik helyen végzett a dupla traposok között a kairói koronglövő Világkupa-versenyen.

A viadal honlapja szerint a világbajnoki ezüst- és bronzérmes magyar sportlövő az alapversenyben a 150 korongból 136-ot talált el, így az ötödik pozícióból kezdhette meg a hatos finálét. Az 50 korongos döntőben aztán Gerebics kiválóan célzott, 46 találatával a legjobb volt, s ezzel feljött a harmadik helyre.

Vasvári Erzsébet szakágvezető az MTI-nek elmondta, hogy azért örül különösen Gerebics kairói sikerének, mert a szövetség nehéz anyagi helyzete miatt nagyon zaklatott hónapok állnak mögötte. Sokáig az is kérdéses volt, hogy részt vehet-e a viadalon, melyre végül kísérő nélkül, de többek között a Magyar Olimpiai Bizottság gyorssegélyének köszönhetően el tudott utazni.

A kiváló olimpikon a verseny előtt a vehir.hu-nak adott exkluzív interjút, amelyben beszámolt komoly anyagi problémáiról.

 

Zatkalik Dávid

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Rasovszky Kristóf az éremszerzés reményében ugrik vízbe
Ismét éremeséllyel szállnak vízbe a magyar kajakosok és kenusok a tokiói olimpián csütörtökön, a női vízilabda-válogatott pedig a döntőért ugrik medencébe. A nyíltvízi úszók férfi 10 kilométeres számában a vb-negyedik, 5 kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf bízhat a dobogós helyezésben.
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Júliusban három nemzetközi megmérettetésen is asztalhoz állt Szolnoki Olivér. A fiatal veszprémi biliárdos Szlovákiában, Erdélyben és Szerbiában is bajnok lett.
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
Elődöntős a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte a horvát csapatot a tokiói olimpia szerdai negyeddöntős mérkőzésén.
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.