Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Idén is biztosítják a nyári étkezést a rászoruló gyerekeknek

2017. július 12. 7:00
Idén is biztosítja a rászoruló gyermekek részére az ingyenes szünidei étkeztetést az önkormányzat, ha a szülők ezt igényelték.

Némedi Lajos alpolgármester csütörtökön a Deák Ferenc Általános Iskola menzáján tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a törvény értelmében az önkormányzatnak kötelező biztosítania a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes étkezést a nyári szünetben legalább 43 napon. Mint mondta, a város az elvárásnál jóval tágabb körre terjesztette ki a szolgáltatást, így minden, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek jogosult azt igénybe venni – Veszprémben összesen 231 fő. A családokat a rendszeres gyermekvédelmi támogatás megítélésekor tájékoztatták a lehetőségről, ez alapján jelezhették, hogy igénylik-e a szünidei étkeztetést. A lehetőséggel 2017-ben 18 gyermek él.

Az alpolgármester kifejtette: a nyári szünetben június 19. és augusztus 16. között működik a szünidei gyermekétkeztetés a Deák iskolában, ahol a Bakonygaszt készíti az ebédet. Hozzátette: az évközi – őszi, téli és tavaszi – szünetekben is minden munkanapon biztosítják a lehetőségeket. Minderre az önkormányzat a költségvetésben 2,2 millió forintot tervezett, amit szükség esetén természetesen növelnének. Erre azonban várhatóan nem lesz szükség, az igénylők alacsony száma miatt valószínűleg nem merül ki a keret. Az esetleg megmaradó összegnek is jó helye lesz: az önkormányzat a szociális ellátás más területeire fordítaná.

Zajlik a nyári tábor a DeákbanZajlik a nyári tábor a Deákban

Nemcsak a nyári gyermekétkeztetést, hanem az önkormányzati tábort is a Deák iskolában találjuk meg az idén. A kirándulásokkal, kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel színesített tábort június 26. és július 29. között szervezik meg, az önkormányzat 4 millió forinttal támogatja, a költségek fennmaradó részét pedig az 1900 Ft/fő/nap részvételi díjból fedezik.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan – közölte a katasztrófavédelem. 2023. június 20. 15:17 Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben. 2023. április 28. 11:33 A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt. 2022. augusztus 6. 23:03 Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni. 2022. július 30. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.