Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Szegeden lesz a kézilabda Magyar Kupa négyes-döntő / Az MKB Veszprém és a Pick Szeged nem éppen felhőtlen kapcsolatát jelzi, hogy a korábbi megállapodás ellenére mindkét klub városa pályázott a rendezés jogáért.

2008. március 30. 14:58
Szeged rendezheti április 19-20-a között a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, miután a pénteki licitet a Tisza-partiak nyerték a másik pályázó Veszprémmel szemben. Annak ellenére, hogy korábban a felek megegyeztek - semleges helyen lesz majd a döntő, a Pick Szeged és az MKB Veszprém is versenybe szállt.
A történet ott kezdődik, hogy az elmúlt években a két csapat – a közös megállapodásra hivatkozva – nem pályázott a rendezés jogáért, így történhetett meg, hogy tavaly és három éve Balatonfüred, míg két éve Pécs látta vendégül a magyar kézilabda elitet két napra. Idén úgy tűnt folytatódik a tendencia, ugyanis a pályázat kiírása után elsőként ismét a Balaton-partiak jelentkeztek a licitre. A Pick Szeged vezetősége azonban megelégelte, hogy a Füreden rendezett döntők szinte hazai pályának számítottak legfőbb riválisuknak (mindkét évben meg is nyerte a Veszprém a kupát), míg 2006-ban Pécsett, egy tényleges semleges csarnokban el tudták halászni a kupát Pásztorék elöl. Így Pistrui László összeállva a szegedi önkormányzattal, valamint a főszponzorokkal beálltak a sorba a rendezési jogért. Erre válaszul természetesen a másik fél is semmisnek tekintette az egyezményt, az MKB Veszprém KC vezetői is megjelentek a pénteki liciten a Magyar Kézilabda Szövetség székházában, az említett két városon kívül még Pécs és Szekszárd is képviseltette magát. Az eredmény ismert, de lényeges információ még, hogy kinek a zsebébe kerül ez a 38 millió forint. A pályázatkiírás ugyanis úgy rendelkezett, hogy a szövetség, valamint a döntőbe jutott négy csapat egyenlő arányban részesedik a győztes licitből. Épp ezért – ismerve a két csapat viszonyát – furcsán hangzik, hogy majd nyolc millió forint vándorol át a Szeged zsebéből a Veszprémébe a meccsek végkimenetelétől függetlenül, ráadásul ennek örülnek is a Tisza-partján. Mert ugye mi a biztosíték, hogy a hazai csapat nyeri az április 19-20.-án megrendezésre kerülő döntőt?


Mindemellett már feledésbe merül a korábbi manipuláció gyanúja, amivel az MKSz-t gyanúsították meg hovatartozástól függetlenül a jelenlegi két legjobb magyar klub szurkolói. Csütörtökön ugyanis már jóval a sorsolás megkezdése előtt a csapatok honlapjának fórumán a legfőbb téma az volt, hogy hol játssza majd a kedvenc csapat a döntőt, és nem az, hogy kivel. Mindenki tényként könyvelte el ugyanis, hogy a Veszprém és a Szeged elkerüli egymást az elődöntőben, mivel így van igazi pénzbeli értéke a tényleges döntőnek. Ez bejött, itt mára már csak az a kérdés (ha a papírforma érvényesül az elődöntőkben), hogy a Veszprém meg tudja-e védeni címét idegenben a Pick Szeged ellen.
Bitera Roland
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.