2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Helka, a Balaton tündére

2017. augusztus 11. 12:00
Erre a hétvégére különleges színházi előadást ajánlunk olvasóinknak a veszprémi Tourinformmal együtt.

Augusztus 10-12 között mutatják be a Kabóca Bábszínház színészei Nyulász Péter Helka, avagy a Burok-völgy árnyai regényciklus első kötetéből készült vízi bábszínházi előadását, melyet a több száz éves vietnami vízi bábszínházi hagyomány.

A regényből adaptáció készült a Kabóca Bábszínház kérésére, melynek a szerző örömmel eleget tett. Az előadás rendezője Székely Andrea a darabot vízi színpadon képzelt el, és a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnesnek köszönhetően álma valóra is vált. Az előadás egy vízzel teli medencében játszódik.

A bábszínészek kívülről, egyedi technikával mozgatják a bábokat és díszleteket. Nyitrai László zeneszerzőnek köszönhetően a zene és a víz sajátos mozgása által a nézők a történettel együtt sodródhatnak.

A mese a Balatonért való összefogás fontosságáról szól. Arról, hogy mekkora a felelősségünk a tóval szemben, őriznünk kell, vigyáznunk rá, és ehhez összegyűjtenünk legjobb erőinket.

Az előadások a Kolostorok és kertekben tekinthetők meg az alábbi időpontokban:

  • 2017.08.11. (péntek) 20:00 - Veszprém, Kolostorok és kertek (Nem bérletes)
  • 2017.08.12. (szombat) 20:00 - Veszprém, Kolostorok és kertek (Nem bérletes)

Jegyeket a veszprémi Tourinform irodában válthatnak nyitvatartási időben!

Riskó Annamária

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap