Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Szálka forever

2017. augusztus 11. 3:00
Veszprémtől két órányi autóutra Szekszárd mellett egy igazi földi csoda vár. A csoda neve: Szálka.

Szálkán minden adott, hogy kipihenjük magunkat. Csodálatos földrajzi környezet: völgyek, dombok, emberléptékű gyalogtúrák, strandolási lehetőség egy mesterséges tónál. Béke és nyugalom. Sétálni, túrázni, lovagolni, biciklizni egyaránt lehet, és érdemes.

A gasztronómia kedvelői is találnak itt egy igazi ínyencfogást, a Horog Éttermet. Manapság divatos pénzügyi befektetők helyett itt szakértők hozták létre az éttermet, ahol a vendéglátáson van a hangsúly. A környékre jellemző hal, vad ételei adják a kínálat gerincét. Nemcsak ételeket, italokat kapunk, hanem kedvességet, figyelmet is. Minden ételnek van története, minden pincérnek van türelme, kedve, hogy ezeket megossza velünk. Itt tényleg, jó lenni. Itt tényleg, szép az élet!

Fotó: Horog Étterem & DelicatesseFotó: Horog Étterem & Delicatesse

A kockás abrosz kedvelőinek a Horoggal szembeni Trófeát ajánlom, ahol családias környezetben fenomenális cigánypecsenyét, rántott húst ehetünk. De aki pizzára vágyik, az is megtalálja itt a számítását. Az otthonos ízek mellett fröccsök, sörök és a helyiek várják a megfáradt utasokat. Itt bizony lehet beszélgetni az élet nagy kérdéseiről a helyi erőkkel. Horgász- és élettörténetek hangoznak el, sok-sok humorral, kíváncsisággal kísérve.

Fotó: Trófea FogadóFotó: Trófea Fogadó

Szekszárd környékén nem kerülhetjük ki a borokat. Itt bizony találkozni kell velük. Erre Szálka mellett a Lajvér Borászat adja a legjobb lehetőséget. Nem annyira közismert vörös és fehér borai igazi élményt nyújtanak. Szép borok, szép környezetben várják a szomjazókat!

Fotó: Lajvér BorbirtokFotó: Lajvér Borbirtok

De Szálkának nem a fent felsorolt gasztró és kikapcsolódási lehetőségek adják az értékét, hanem a légköre, a természetes bája. Itt igazán önmagad lehetsz. Szálka egy igazi szellemi és testi wellness. Itt a levegő, a környező dombok látványa, az itt élők természtes nyitottsága gyógyít, kikapcsol, feltölt.
Ezért mondom: Szálka forever!

Pethő Imre
további cikkek
Új szakrális-turisztikai túraútvonal a Bakonyban Új szakrális-turisztikai túraútvonal a Bakonyban Új projekttel fűzik egy láncra a térség kálváriáit. 2023. október 30. 12:58 Ősszel is egyre népszerűbb a Balaton Balaton Ősszel is egyre népszerűbb a Balaton A látogatók Balatonfüredet, Tihanyt, Siófokot és Keszthelyt szeretik a legjobban. 2023. október 2. 10:53 Öt program Párizsban, ami sokkal izgalmasabb, mint az Eiffel-torony Öt program Párizsban, ami sokkal izgalmasabb, mint az Eiffel-torony A szívemben a francia főváros sosem fogja elbitorolni az első helyet Londontól (és még inkább a brit vidéktől), de elismerem, hogy a párizsi kliséknek megvan a maguk bája. Leginkább annak a bohém légkörnek, ami filmekből lehet ismerős, és amiért sokkal inkább meg lehet szeretni a várost, mint az Eiffel-torony tetejéről nyíló kilátás miatt. Ráadásul előbbiekért még hosszú sorokat se kell kivárni. 2023. augusztus 28. 22:32 Varázslatos helyek, ahol kelta királyok és törpök születtek Varázslatos helyek, ahol kelta királyok és törpök születtek Einstein szerint csak kétféleképpen élhetjük az életet: vagy abban hiszünk, hogy a világban semmi sem varázslat, vagy abban, hogy minden az. Én a második verzióra szavazok. A világ tele van mágikus helyekkel, ahol meglódul a képzelet, és szinte látjuk, ahogy tündérek táncolnak a fák között vagy megnyílik az alvilág kapuja. Fedezzük fel a legizgalmasabb legendák és fantáziatörténetek szülőföldjeit!   2023. augusztus 12. 16:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.