Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Kötelező két pont

2009. május 9. 21:23
Az elvárásoknak megfelelően magabiztosan nyert a Veszprém Beton, így a fiatalok is bizonyítási lehetőséget kaptak.

Nagy lendülettel kezdtek a veszprémi lányok, aminek köszönhetően a 6. percben már 4:0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző, melyből Weigel, Bognár, Karsai és Koszorús egy-egy gólt vállalt. A győriek első találata után felváltva estek a gólok, majd fokozatosan felzárkóztak a vendégek, 6:5-nél még egy egyenlítési lehetőséget is elszalasztottak.

A következő három percben Bognár Zsuzsanna megrázta magát, és háromszor is az ellenfél kapujába talált, amire a vendégek csak két góllal tudtak válaszolni. A következő percekben hol egy, hol két góllal vezettek a hazaiak, majd 10:9-nél a kapusok befagyasztották az eredményt. Miközben a veszprémi lányok naggyá tették a győri kapust a kihagyott ziccerekkel, addig nálunk Lengyel Edit tartotta a frontot.

A gólcsendet végül a hazai oldalon Horváth Viktória törte meg, de a vendég válasz sem késlekedett Druskó révén. A félidő végjátéka jól sikerült, Bognár, Weigel és Szabadfi góljaira csak egy győri válasz érkezik, így háromgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. (14:11)

A második félidőt emberelőnyben kezdhettük az előző játékrészben történt győri kiállítás miatt. Földes Viktória büntetőből volt eredményes, majd egy győri találatot követően egy akciógólt is szerzett, majd egy újabb győri kiállítást követően Horváth Viktória révén már 17:12-re vezetett a Beton.

A győriek azonban nem adták olyan könnyen a meccset, zsinórban három gólt szerezve ismét felzárkóztak. (17:15) Ekkor azonban a veszprémi lányok is összekapták magukat, Horváth, Földes és Smidéliusz góljaival illetve határozott védekezéssel válaszoltak a győri rohamokra. (20:15)

Ezután egy pár percig még tudták tartani magukat a győriek, majd folyamatosan elhúzott a Beton. Összeállt a hazai védelem, és a leindításokból rendre gól született, így 28:19-nél már kilencgólos volt a veszprémi előny.

Gyurka János, a hazaiak mestere a megnyugtató előny tudatában pályára küldte a fiatalabb játékosokat is, akik éltek is a lehetőséggel, jól felvették a mérkőzés ritmusát.
Az előny folyamatosan növekedett, a hajrában Földes három, Kerekes kettő, Szabadfi és Szekeres egy-egy gólt szerzett, amivel végül tizenegy góllal, 35:24-re nyert a Veszprém Beton.

- Azt beszéltük meg a lányokkal, hogy olyan tempót diktáljunk a mérkőzésen, hogy a végén mindenki játéklehetőséget kaphasson, hiszen a fiatal játékosaink is ezért edzenek. Az első félidőben nagyon sok helyzetet kihagytunk, amik hiányoztak ahhoz, hogy gyorsan eldöntsük a mérkőzést, de a második félidő a terveink szerint alakult, és a fiatalok is tudtak bizonyítani – mondta Gyurka János.

A veszprémi lányok számára két igazi presztizsmérkőzés következik. Jövő héten Szekszárdra utaznak a nagy rivális legyőzésének reményében, majd két hét múlva fogadják a Veszprém Arénában a Siófokot, amire már a hazai drukkerek is nagyon készülnek.

 


Veszprém Beton KC – VKLSE Győr 35:24 (14:11)
Veszprém, 250 néző, Játékvezetők: Csányi Tibor, Zörgő Róbert
Hétméteresek: 2/1 ill. 3/3
Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

A Veszprém Beton KC góllövői:
Földes Viktória 7, Bognár Zsuzsanna 6, Weigel Zita 3, Horváth Viktória 3, Szabadfi Ágnes 3, Smidéliusz Júlia 3, Kerekes Krisztina 3, Velky Viktória 2, Koszorús Katalin 2, Dr. Karsai Dóra 2, Szekeres Kinga 1
 

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.