2020. január 20. // Sebestyén névnap

Nyárbúcsúztató fáklyás séta

2017. augusztus 18. 12:45
Nyári programajánló rovatunkban a veszprémi Tourinform Iroda és a VEHIR.HU csapata ezen a hétvégén ismét veszprémi sétára invitálja a helyieket és az itt nyaraló vendégeket.

A garantált gyalogos városnézés keretében Ferenczik Brigitta és Kilár Boróka szakavatott idegenvezetők mutatják be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A augusztus 18-i városnézés az Óváros térről indul 20.00-kor. A séta a Veszprémi Várba vezet.

A vár felé vezető úton érdekességeket hallhatunk a Hősök kapujáról, a Tűztoronyról. A várnegyedbe érkezve Veszprém legrégebbi középkori épületéről a Gizella kápolnáról és az előtt álló 41 méter mélységű Várkútról, valamint a Szent Mihály székesegyházról mesélnek a szakavatott idegenvezetők. A vár legészakibb pontjára érkezve I. Szent István és Gizella szobor vár minket.

A résztvevők a kitűzőjük felmutatása esetén kedvezményt kaphatnak ez alkalommal az idegenvezetés másnapján, augusztus 19.én, szombaton az alábbi helyeken:

  • Mackó Cukrászda – 1 gombóc fagyi
  • Fricska Bisztró – 10 % kedvezmény a fogyasztásból
  • Laczkó Dezső Múzeum – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból
  • Művészetek Háza kiállítóhelyei – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból
  • Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ - 50% kedvezmény a belépőjegy árból

A vezetés díja a 2 órás időtartamú séta esetén a felnőttek számára 900 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.200 Ft (az ár a 27% ÁFÁ-t tartalmazza). A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben. A jegyvásárlásra hétfőtől péntekig 9-18.00 óra közt, valamint a séta napján 17.30 óráig van lehetőség.

A résztvevők a jeggyel együtt kitűzőt kapnak, mely jelzi az idegenvezető számára, hogy a vendég a csoport tagja. A jegy nem névre szól, átruházható.

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen.

Riskó Annamária

További cikkek

A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Megújult a bakonybéli plébániatemplom
Átadták a felújított bakonybéli Szent Mauríciusz és vértanútársai plébániatemplomot szombaton.
2020. január 20. // Sebestyén névnap