Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Démoni mérkőzés

2009. május 10. 15:27
Az utolsó percekig megvolt az esélye a Wildfiresnek a győzelemre, de végül a Nagykanizsa diadalmaskodott két ponttal.

A Nyugat 2 csoport első helyéért folytatott küzdelem szempontjából fontos amerikai futball mérkőzést rendeztek a Divízió II-ben. A VESC Wildfires fogadta a Nagykanizsa Demonst Balatonalmádiban.

Rendkívül erősen kezdett a veszprémi védelem, egy gyors safetyvel, 2 ponttal tudták magukhoz venni a vezetést. Sokáig a védőmunka dominált, 2:0 volt az állás egészen a második negyedig. Ekkor egy elég lehetetlen helyzetből sikerült a Nagykanizsának touchdownt elérnie, és a jutalomrúgással együtt 7:2-re átvették a vezetést.

Az első félidőben végig jól szerepelt a Veszprém védelme, amit jól mutat, hogy a Nagykanizsa 57 yardot tudott megtenni, és ennek a nagy része a touchdownnál volt számolható.

 

  

 

A harmadik negyedben három pontot sikerült begyűjtenie a Wildfiresnek, majd a negyedikben végre megszerezték az első touchdownt. A védelem labdaszerzéséből igen jó helyzetbe került a támadóegység, így a sikertelen jutalomrúgás ellenére 11:7-re átvette a vezetést a Veszprém.

A hazai drukkerek már-már kezdtek megnyugodni, és ünnepelték a hazai győzelmet, abszolút nem volt benne a mérkőzésben, hogy fordítani tud a Demons. Az első félidei touchdownhoz hasonlóan kevesebb, mint öt perccel a mérkőzés vége előtt ismét egy nagy futást produkált a nagykanizsai támadósor, aminek köszönhetően 13:11-re átvették a vezetést.
A veszprémiek nem adták fel, nagy rohamokkal igyekeztek visszahozni a meccset, de szabálytalanságok sorának és a megítélt yardbüntetéseknek köszönhetően egyre távolabb kerültek az ellenfél területétől.

- A hazai támadóegység sajnos nem tudott felnőni a védelemhez. Nagyon erősen kezdtek, végig átfutották a Nagykanizsa védelmét, sok yardot teljesítettek, ezt azonban mégsem tudták pontokra váltani. A kritikus pillanatokban rengeteget szabálytalankodtak a red zoneban, amikor pontokat szerezhettek volna. A futók nagyon jól teljesítettek, a passzjátékon kell még fejlesztenie a veszprémieknek. A Wildfires védelmét mindenképpen egy hatalmas dicséret illeti – értékelt Krasznay Gábor, szakkomentátor.

Wildfires vs. Demons 11:13

Május 23-án ismét hazai pályán szerepel a Wildfires, a kaposváriakat fogadják, ahol mindenképpen győzelemmel akarják kiszolgálni a szurkolókat.
 

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.