Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Dióssy László államtitkár marad

2008. április 30. 11:33
Dióssy László szakállamtitkár marad az új miniszter mellett a környezetvédelmi tárcánál, viszont semmilyen tisztséget nem vállal az SZDSZ-ben. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium éléről távozó Fodor Gábor bársonyszékébe Szabó Imre ülhet. A testnevelőtanár képesítésű környezetvédelmi miniszterjelölt így is csak saját szavazatával kapott bizalmat a bizottsági meghallgatát követő szavazáson.
Fodor Gábor miniszter április 28-án még így értékelte saját tárcájának munkáját: 2007 májusa óta számos, régóta húzódó ügyet sikerült lezárni, új kezdeményezések és programok születtek, s megkezdődött a környezetügyi hosszú távú, stratégiai átalakítása. Mindezek eredménye, hogy 2007 júniusa óta folyamatosan a KvVM munkájának a legkedvezőbb a megítélése a minisztériumok közül, illetve az a szemléletváltozás, ami a politikai életben és a társadalomban is érzékelhető.

Dióssy László az 2006-os őszi önkormányzati választások után került a minisztériumba. Ekkor vesztette el az SZDSZ vezetésű város, 16 év után a polgármesteri széket a megyeszékhelyen. Dióssy az akkori vereséget nem személyének szólóként értékelte, hanem azt az SZDSZ országos vereségével hozta összefüggésbe.
Az interjú egyeztetés sem volt egyszerű, mert az államtitkár kettő megbeszélés közöt szakított időt a Vehír munkatársára.

- Most végeztem éppen a Környezetvédelmi Bizottsági meghallgatáson, ahol a leendő miniszter kifejtette, hogy  továbbra is igényt tart a szakmai munkámra. Ez külön öröm számora, hogy politikai hovatartozás nélkül folytathatom a munkám, a jövőben is erre fogok koncentrálni - mondta az államtitkár. Majd folytatta: az SZDSZ tisztújító kongresszusán is jelezni fogom, hogy semmilyen párttisztséget nem akarok betölteni. A szakmai, oktatási és tudományos munkán kívűl mással nem kívánok foglalkozni, hiszen a doktori disszertációmat környezetgazdálkodásból most készítem, mellette pedig a Pannon Egyetem Veszprémben a címzetes egyetemi docens címet adományozta amiszámomra szintén nagy megtiszteltetés - mondta  a szakállamtitkár.

Beke G. László
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.