2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Állati jó móka

2017. augusztus 25. 12:20
Tudja, mi az a cikta? És a magyar racka? Azért a muflon csak-csak beugrik. A Festetics Imre Állatparkban a másik két kérdésre is választ kaphat.

Ha a turizmus legnépszerűbb célpontjait rangsorolni kellene, a strandok után az állatkertek valószínűleg magasan vinnék el a pálmát. Szeretjük felfedezni négylábú vagy éppen repülni, úszni, totyogni tudó pajtásainkat, a mostani augusztus végi idő pedig éppen arra csalogat, hogy egy csobbanás helyett inkább valami alternatív élmény után nézzünk.

Érdemes most egy kicsit kilépni Veszprémből és Keszthely felé venni az irányt. A 71-es főúton, Gyenesdiás és Keszthely között helyezkedik el a Bakonyerdő Zrt. által működtetett Festetics Imre Állatpark, amely nem en bloc mutatja be szőrösebb és tollasabb társainkat, hanem kifejezetten a Magyarországon őshonos állatfajtákra koncentrál.

Ez azért is jó, mert nem árt néha tisztában lépni, hogyan is képzeljük el például az őshonos juhfajták családjába tartozó ciktát, cigaját és magyar rackát (itt a válasz a kérdésre) – még egy Maradj talpon!-ban is nagyobb eséllyel indulhatunk.

Az egészen október végéig nyitva tartó parkban a bégető négylábúak mellett még számos, ma már ritkaságnak számító magyar állatfajtát tekinthetünk meg, többek között a híres szürke marhát, fecskehasú sertést, komondort, kotkodácsoló tyúkokat, bronzpulykát, de a korábbi századok nemes nagyurainak és a vadászok kedvenceinek számító fácánokat és foglyokat is.

Bár a gyerekeket valószínűleg ezzel már megnyertük, ha mégsem, akad a területen számukra játszóház, játszótér, kisállatsimogató és népi játék is, a tudásra szomjazóknak pedig előadásokat tartanak.

További információ:

https://www.bakonyerdo.hu/okoturisztika/allatbemutatok/festetics-imre-allatpark

https://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/allat-es-vadasparkok/festetics-imre-allatpark

Belépőjegy árak:

felnőtt: 600 Ft
diák, nyugdíjas: 400 Ft
gyerek (3-6 év): 200 Ft
0-3 év ingyenes

Bakony & Balaton kártyával 20% kedvezmény

Nyitvatartás: 9:00-17:00 óráig (minden nap), nyári időszakban 19 óra

Bertalan Melinda

További cikkek

Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladt ki a révfülöpi kilátó
Villámcsapás miatt gyulladhatott ki, és égett le Révfülöpön a Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó faszerkezete - közölte Kondor Géza (független) polgármester az MTI-vel csütörtökön.
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
A Balaton az egyik legizgalmasabb turisztikai terület
Ötödik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetemen a Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciáját a régiót érintő legújabb kutatások kapcsán. A téma az EKF érintettség kapcsán különösen érdekes.
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Újabb milliárdok balatoni strandfejlesztésekre
Elindul a balatoni strandok fejlesztésének harmadik üteme ötmilliárd forintos hazai forrásból, ezen felül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására jövő nyárig - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója pénteken Siófokon.
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Irány a világ! – Tíz úti cél 2019-re
Semmi sem tágítja annyira a horizontunkat, mint az idegen tájak és különböző kultúrák megismerése, de önmagában már az a tény, hogy a bolygónk egy gyönyörű hely, elég erős érv, hogy 2019-ben minél többször kerekedjünk fel. Mutatok tíz izgalmas úti célt az irányadó utazási magazinok, a hellomagyarorszag.hu és a saját véleményem alapján.
2020-ra megépül a veszprémi várlift
2020-ra megépül a veszprémi várlift
Uniós forrásból, közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként épül panorámalift és turisztikai központ a vár keleti oldalán.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap