Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Peric Cozmának köszöni a Gizella-djíat

2009. május 11. 21:24
Exkluzív interjú az MKB Veszprém KC világklasszis kapusával. Dejan Peric sérülése ellenére is töretlenül hisz a Veszprém bajnoki címében.

A veszprémi szurkolók egyik legnagyobb kedvence rendkívül készségesen válaszolt a vehir.hu riporterének kérdéseire.

– Kezdjük a legfontosabb kérdéssel: hogy érzed magad a sérülésed után?
– Nagyon kellemetlen, hogy nem tudok dolgozni, s segíteni szeretett csapatomnak. Miközben nagy szükség lenne rám a bajnokság döntőjében, amelyet szeretnénk megnyerni. Nem érzem túl jól magam, de azt hiszem, ez érthető. Túl vagyok egy nagyon komoly műtéten, amiért nagyon hálás vagyok az operációt végző orvosnak, aki remek munkát végzett. A műtét utáni időszak nagyon fontos a pályafutásom szempontjából. Remélem, hogy semmilyen maradandó következménye nem lesz a beavatkozásnak, s továbbra is klubom szolgálatában állhatok.

– A hétvégén rangos elismerésben volt részed. Mit jelent számodra a Gizella-díj?
– Nagyon nagy megtiszteltetés és öröm számomra, különleges pillanata az életemnek. Ezúton is köszönetet mondok mindenkinek, aki a díjhoz segített, s aki elismerte a munkámat. Nagy öröm számomra, hogy itt megbecsülnek, s úgy tekintenek rám, aki megérdemli a címet. Ugyanakkor a Gizella-díj nem csak nekem elismerés, hanem az MKB Veszprém játékosaink és edzőinek is, akik igazi sportemberek. S külön köszönöm az én nagy barátomnak, Marian Cozmának. Büszke vagyok az itt töltött három évre és boldogon gondolok vissza a kellemes, s a nehezebb pillanatokra is. Mindig bátran és teljes szívből játszottam, s játszom ezek után is ezért a kitűnő csapatért és városért.

–Veszprémben mindenki szuperhősként tekint rád, akit mindenki ismer, szeret és tisztel. Te miként tekintesz a városra?
–Veszprém egy nagyon kedves, csendes város, ahol az emberek nagyon szeretik a kézilabdázókat. Óriási felelősség itt játszani a szurkolóinkért és a városért. Mindenhol hatalmas tisztelet övez bennünket, s mi is nagyon szeretjük a szurkolóinkat. De nem csak a sportélet, hanem a történelmi hangulata miatt is különösen szeretem Veszprémet.

– Mit vársz a Szeged ellen a döntőben?
– Egész évben keményen dolgoztunk, s – mint az eredményeink is bizonyítják – jobban játszottunk a Szegednél. Nem könnyű a helyzetünk, de idén már többször bizonyítottunk olyan helyzetekben, amikor csak kevesen hittek bennünk. Egyetlen pontot sem vesztettünk a bajnokságban, de ez most nem számít a bajnoki címért folyó harcban. Remek a csapategységünk. Ezért minden nehézségünk ellenére is hiszem, hogy mi vagyunk a jobb csapat, s meg fogjuk nyerni a bajnokságot.


 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.