2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Nyárbúcsúztató a Dózsavárosban

Szombaton búcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban, ahol egész nap programokkal vártak az érdeklődőket.

Állatsimogató, kukoricalepény készítés, népi játékok kicsik és nagyok szórakoztatására, kézműves foglalkozások, mesesátor és kürtőskalács illata várta az érdeklődőket Dózsaváros egész napos nyárbúcsúztató rendezvényén.

Délután a színpadi programok keretében a Dózsa György Általános Iskola színjátszó csoportjának és a Gyöngyvirág német nemzetiségi tánccsoport előadása mellett többek között a Balatonalmádi Néptánc Műhely népviselet és néptánc bemutatóját élvezhette a közönség. Egész nap négy kondérban rotyogott a gulyás, amiből a nap végére egy tányérral se maradt. Az elkészült finom ételeket négytagú zsűri értékelte.

A főzőverseny eredményhirdetése előtt Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

"Engem minden a Dózsavároshoz köt. Itt jártam óvodába és iskolába is. Örömmel látom ma is, hogy a Dózsaváros lakóinak közössége egy összetartó közösség" - mondta köszöntőjében a politikus.

Köszönetet mondott a szervezőknek és négy civil szervezetnek – a három dózsavárosi nyugdíjas klub és a Dózsavárosi Baráti Kör - amiért a dózsavárosi életben aktív szerepet vállalnak.

Ovádi Péter köszöntő beszéde után a főzőverseny szakmai zsűrijének egy tagja, Takács Norbert szakács ismertette az eredményeket. A zsűrinek nehéz dolga volt, hisz mind a négy étel fűszer és íz harmóniája tökéletes volt.

A harmadik helyezést az Őszidő Nyugdíjas Klub érte el. A második helyen holtverseny alakult ki a Csikász Nyugdíjas Klub, valamint a Dózsavárosi Baráti Kör között. Az első helyezett végül a Dózsavárosi Nyugdíjas Klub csapata lett. A nyertes csapatoknak a díjakat Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő adta át.

A máglyagyújtást követően Náfrádi Anikó mesemondó mesélt felnőtteknek szóló meséket, majd az este további részében Boldizsár József és zenekara népzenei koncerttel szórakoztatta a közönséget. A táncos lábúak pedig Vastag Ricsi vezetésével táncházban vehettek részt.