2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Márfi Gyula: nem volt korrekt a Lidl lépése

A kereszt hozzátartozik a templomokhoz. Mik vagyunk mi? Muzulmánok? - nyilatkozta portálunknak a veszprémi érsek a multi kereszt-eltüntetős lépéséről.

„Általában a türelmesebb és a toleránsabb véleményekre hajlok, nem szoktam mindenért felkapni a vizet, de nem tartom korrekt dolognak, hogy a Lidl levette görög ételeinek csomagolásairól a keresztet. A Santorini templomokhoz hozzátartozik a kereszt. Mik vagyunk mi? Muzulmánok?”

- mondta érdeklődésünkre a nemrég Volkra Ottó-díjat kapó Márfi Gyula.

A szupermarket óriás a sokszínűség és a tolerancia jegyében tüntette el az ikonikus görög templomon lévő kereszteket a termékeihez használt fotóról, melyekből Magyarországra is került néhány adag. A keresztek nélküli templomot ábrázoló fotó többek között az Eridanous márkájú joghurt csomagolására került, de használták még a feta sajthoz, valamint más termékekhez is. Európa-szerte nagy a felháborodás, a kommentekben többen többen kiemelik, hogy az iszlámhoz köthető vallási épületek, például a minaretek nem tűntek el a termékek csomagolásairól.

fotó:Wiki commons

A botrányos lépésről a Breitbart megkérdezte a Lidl szóvivőjét, aki a következőképp válaszolt:

"Kerüljük a vallási jelképek használatát, mivel nem óhajtunk kirekeszteni semmifajta vallásos meggyőződést.”

Az MTI-nek hangsúlyozták azt is, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszik az “aktuális tapasztalatokat”.

A 888.hu szerint hétvégén Budapesten több Lidl előtt is megjelent egy gyertyákból kirakott kereszt, így tiltakozva a keresztény-ellenes lépés ellen.