2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

Energetikai megújulás a Noszlopy Gimnáziumban

Ünnepélyes keretek közt átadták a nemrégiben energetikailag felújított Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium épületegyüttesének kollégiumi épületrészét szerdán. Az épületátadás után sajtótájékoztatót tartott Szauer István a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Ovádi Péter önkormányzati képviselő és a Fidesz választókerületi elnöke.

A Noszlopy Gáspár Gimnázium két éve lett hivatalosan is gimnázium, az intézmény a város és a Telekom Veszprém kézilabda csapat életében is fontos bázisintézményként van jelen.

- Mindig jó érzés, ha egy épület felújítására vagy átadására kell menni, hiszen a szépülés és a szép környezet mindig pozitív élményeket takar - fogalmazott Ovádi Péter.

Hozzátette: a Noszlopy Gimnázium kollégiumának felújítása két fontos dolog miatt is különleges. Az egyik, hogy az intézmény megújulása könnyebbé teszi a fiatalok életét, másrészt pedig azért, mert a fejlesztés környezettudatosság jegyében jött létre.

A nyári hónapokban zajlott felújítás 103,5 millió forintba került, és augusztus 28-án fejeződött be.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója kifejtette, hogy az energetikai korszerűsítés a kollégium életében a nyílászárók cseréjét, a tetőtéri ablakok beépítését, a villany és fűtési hálózatok fejlesztését és a napkollektor rendszer kiépítését jelentette.

A felújításara azért is szükség volt, mert a kollégium minden hétvégén, valamint a nyáron is üzemben van: ilyenkor edzőtáboroknak ad helyet. Az energetikai felújítással a fiatalok részére megfelelő életminőségét tudnak biztosítani. Ráadásul ezzel egy komoly lépést tettek afelé, hogy a kollégiumot a későbbiekben bővíteni tudják.

Sándor Mátyás, az iskola igazgatója köszönetet mondott a Veszprémi Tankerületnek, valamint a projekt megvalósításában résztvevő valamennyi dolgozónak azért, hogy a radikális változások a kollégium életében bekövetkeztek. A Noszlopy Gimnázium kollégiumának korszerűsítése az iskola alapításának 25. évfordulójára készült el.